Afacerile din comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor au crescutCifra de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut în ianuarie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, cu 4,6% ca serie brută şi cu 7,6% ca serie ajustată, potrivit datelor INS.

Evoluţia s-a datorat creşterilor înregistrate de comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+45,6%), de vânzările de autovehicule (+10,8%) şi de activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+7%). Vânzările de piese şi accesorii pentru autovehicule au scăzut cu 2,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,5% mai mică comparativ cu ianuarie 2014, provenită în principal de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-8,6%), hoteluri şi restaurante (-3%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-2,6%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-1,7%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au crescut cu 5,4%.

În funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, serviciile au scăzut cu 2%. Comparativ cu decembrie, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a scăzut cu 19,2% ca serie brută, din cauza reducerilor înregistrate de vânzările de autovehicule (25,2%), de comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (15,2%) şi de activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-6,6%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 31,7%.

Ca serie ajustată, afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-au majorat cu 3,8%. În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, volumul cifrei de afaceri, ca serie brută, a fost cu 6,2% mai mic, din cauza scăderilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-11,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-8,2%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,6%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-2,8%) şi activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-0,5%).

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts