Ajutor în comunicare pentru copiii cu autismplr

Copiii cu autism de la Centrul Sfântul Benedict au primit ieri în dar un calculator ultraperformant din partea Partidului Liberal Reformator pe care este instalat un soft care facilitează comunicarea celor mici. Calculatorul a fost adus la centru de reprezentanţii PLR Satu Mare printre care şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, sau viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici.

Potrivit celor declarate de Marcela Papici, calculatorul oferit în dar copiilor cu autism, în valoare de 3.500 de lei, a fost achiziţionat cu banii adunaţi în urma unui eveniment caritabil organizat de curând de PLR. Cu restul banilor adunaţi au fost achiziţionate obiecte de mobilier şi donate aceluiaşi centru. La rândul său, Adrian Ştef a afirmat că ar fi foarte bine dacă şi alţi oameni s-ar implica în astfel de acţiuni caritabile, urmând exemplul liberal-reformatorilor sătmăreni. „Dacă ne concentrăm cu toţii eforturile, putem face multe pentru aceşti frumoşi copii”, a mai spus Ştef.

Reprezentanţii Centrului Sfântul Benedict au mulţumit peleriştilor sătmăreni pentru această acţiune, iar cei mici le-au oferit în schimb, în dar, obiecte de artă confecţionate chiar de ei. La Centrul Sfântul Benedict activează 53 de copii suferinzi de autism.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts