Alimentele comunitare, distribuite pe listele suplimentarealimente

Serviciul Protecţie şi Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare a început de ieri distribuirea alimentelor comunitare pentru persoanele înscrise pe listele suplimentare. În perioada următoare vor mai fi distribuite încă circa 1.400 de porţii după un program prestabilit.

Distribuire după program
Procedura de redistribuire a alimentelor comunitare pentru persoanele înscrise pe listele suplimentare a debutat ieri la depozitul de pe Aleea Jiului. SPAS Satu Mare are la dispoziţie încă 2.800 de pachete, adică 1.400 de porţii, care vor fi distribuite în perioada următoare în limita stocului disponibil.

Şeful Serviciului Asistenţă Socială din cadrul SPAS, Adrian Bălaj, a precizat că distribuirea se va face pe baza unui program prestabilit. „Începând de azi, timp de trei zile, vor fi distribuite alimentele comunitare pentru cei care primesc ajutor social, iar joi, vineri şi luni pentru beneficiarii de alocaţii suplimentare pentru susţinerea familiei. Începând din 10 martie vor urma şomerii, din 13 martie pensionarii cu pensii mai mici de 400 de lei, iar din 18 martie persoanele cu handicap. Stocul pentru Satu Mare a fost suplimentat cu încă 1.500 de porţii, însă au mai fost distribuite şi comunelor Odoreu, Păuleşti, Halmeu, Agriş şi Culciu”, a precizat Adrian Bălaj.

Peste 5.800 de porţii distribuite
Conform celor spuse de Adrian Bălaj, până în prezent, prin precedentele campanii, au fost distribuite circa 5.800 de porţii de alimente comunitare. „În total, cred că se va ajunge la circa 7.000 de porţii de alimente comunitare. Mai sunt o parte dintre potenţialii beneficiari care între timp au decedat, sau şomeri care au părăsit până în acest moment ţara. Peste 540 de persoane s-au înscris până acum pe listele suplimentare”, a mai afirmat Adrian Bălaj.

Persoanele beneficiare se vor prezenta la depozitul situat pe Aleea Jiului din municipiul Satu Mare având asupra lor actul de identitate și o copie a documentului privind încadrarea într-una din categoriile sociale eligibile.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts