Angajaţii Spitalului Carei îşi vor primi salariile înainte de Paşteconsiliu-carei

Şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului Local Carei a început cu o pauză. Consilierii liberali au invocat faptul că nu au avut suficient timp pentru a studia documentaţia proiectelor de hotărâre. La iniţiativa primarului Eugen Kovacs, ordinea de zi iniţială, conţinând două proiecte de hotărâre, a fost suplimentată cu încă două proiecte. Cei patru consilieri liberali au susţinut că nu pot să decidă în câteva minute despre eventuala rectificare a bugetului Spitalului Orăşenesc Carei. Primarul Kovacs le-a explicat că este vorba de o chestiune pur formală. Edilul şef a adăugat că este vorba de o reglementare la nivel naţional pentru a se permite acordarea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar înainte de sărbătorile pascale. În cele din urmă, s-a acordat o scurtă pauză pentru studierea documentaţiei.

După reluarea şedinţei, directorul economic al Spitalului Municipal Carei, Adriana Sălăgean, a prezentat modul în care acordarea anticipată a salariilor influenţează bugetul instituţiei. Aceiaşi consilieri locali i-au adresat diverse întrbări directorului economic Sălăgean căutând nod în papură. Atât primarul Kovacs cât şi directorul economic al Spitalului au încercat să le explice că observaţiile lor sunt nefondate.

După discuţii îndelungate, s-a trecut la dezbaterea efectivă a punctelor de pe ordinea de zi. Municipiul Carei este membru al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Satu Mare, fondată de Consiliul Judeţean, calitate în care i s-a solicitat o cotizaţie mai mare. După discuţii interminabile, proiectul de hotărâre a fost adoptat, în pofida celor patru abţineri liberale. Tot cu patru abţineri din partea liberalilor a fost aprobat proiectul de hotărâre privind modificarea statutului ADI Apă-Canal. Consilierii au aprobat utilizarea fondului de rezervă al Spitalului Orăşenesc. Astfel, la fel ca în toată ţara, şi angajaţii spitalului careian îşi vor primi salariile înainte de Paşte, în pofida opoziţiei liberale. Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului Spitalului Orăşenesc a fost aprobat, înregistrându-se cinci abţineri, dintre care patru aparţinând liberalilor.
Bogdan Tulbure

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts