Asistenţi social tot mai motivaţiasistent

Colegiul Asistenţilor Sociali din Satu Mare a celebrat ieri, la o cabană din Noroieni, Ziua Mondială a Asistenţei Sociale, prin organizarea unui seminar motivaţional. La eveniment au participat zeci de asistenţi sociali, în frunte cu preşedintele Colegiului Asistenţilor Sociali Satu Mare, Mihaela Motoc.

Prin evenimentul de ieri se celebrează în Satu Mare Ziua Mondială a Asistenţei Sociale şi recompensează performanţa şi excelenţa celor care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea asistenţei sociale şi la promovarea profesiei de asistent social. Totodată, evenimentul marchează 20 de ani de la prima promoţie de asistenţi sociali şi 10 ani de la reglementarea profesiei. “În aceste zile sărbătorim Zilele Asistenţei Sociale, moment de reflecţie şi de analiză asupra profesiei şi a promovării asistentului social în societate. În colegiu avem 115 persoane înregistrate pe Satu Mare. Aceste persoane lucrează atât în instituţii de stat cât şi în ONG-uri. În această zi organizăm un seminar motivaţional pentru asistenţii sociali”, a declarat preşedintele Colegiului Asistenţiilor Social, Mihaela Motoc.

Seminarul motivaţional a fost susţinut de către trainerul Mircea Chira, care a declarat că seminarul le va schimba percepția aistenţilor sociali despre cum trebuie să fie un om de succes. Acesta i-a pregătit pe cursanţi să devină motivaţi şi hotărâţi pentru a putea să îi motiveze și să îi inspire şi pe ceilalți. “La cererea doamnei Mihaela, am venit cu ocazia Zilei Asistenţei Sociale pentru a ţine un seminar de motivare şi automotivare, cu totul mai inedit. La sfârşitul căruia vom păşi desculţi pe cărbuni încinşi. Rezultatele sunt foarte bune, fără nicio victimă anul acesta, să o spunem aşa, mai în glumă. Anul trecut a mai fost aşa, până la 1%, dar rezultatele sunt remarcabile”, a pus Mircea Chira.
Bogdan Tulbure

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts