Atacurile xenofobe la adresa sătmărenilor continuă la Romamasina

Atacurile extremiştilor italieni la adresa sătmărenilor care lucrează în Italia continuă. Încă o maşină cu numere de Satu Mare a fost incendiată sâmbătă la Roma. Au fost depuse plângeri la autorităţile din Italia, iar carabinierii cercetează aceste atacuri.

Extremiştii italieni continuă atacurile împotriva românilor, în special al sătmărenilor, care lucrează la Roma. În noaptea de sâmbătă spre duminică, o nouă maşină cu numere de Satu Mare a fost incendiată în capitala Italiei. Aflat la fața locului, deputatul de Diaspora Aurelian Mihai, a confirmat pentru stiripesurse.ro că maşina incendiată aparţine unei familii din Satu Mare. ”E îngrijorător ceea ce se întâmplă. E vorba despre o familie din Satu Mare, oameni liniștiți și la locul lor care își văd de serviciul lor și care pățesc astfel de necazuri. Eu sunt la fața locului. E a noua mașină arsă și ceea ce se întâmplă e inacceptabil.Au fost depuse plângeri și carabinierii cercetează aceste lucruri și sper să ducă ancheta până la capăt. În caz contrar, statul român trebuie să acționeze altfel. Oamenilor le e frică și ne-au cerut ajutorul. Am sesizat și MAE și Ambasada României la Roma și voi cere măsuri împotriva acestui partid xenofob, Liga Nordului, atât la București, cât și la Bruxelles”, a spus deputatul Aurelian Mihai.

Duminica trecută, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma, s-a autosesizat cu privire la un incident care a avut loc dimineața, în urma căruia cinci mașini cu număr de înmatriculare de Satu Mare au fost incendiate pe o stradă din capitala Italiei. În cursul săptămânii trecute, atacurile xenofobe la adresa românilor a continuat, fiind înregistrate, în total, nouă maşini incendiate aparţinând românilor care lucrează la Roma. Totul pare că are loc pe fondul declarațiilor xenofobe din ultimul timp ale Partidului Liga Nordului.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts