Avalanşă de tentative de sinucideri în week-endurgente

Trei sătmăreni au încercat să-şi încheie socotelile cu viaţa la acest sfârşit de săptămână. Doi dintre aceştia, o femeie în vârstă de 76 de ani şi un bărbat de 63 de ani, au încercat să se sinucidă prin spânzurare, în timp ce un bărbat de 36 de ani a înghiţit antigel.

Prima tentativă de suicid a fost depistată sâmbătă, când o femeie în vârstă de 76 de ani din Căpleni a fost surprinsă de aparţinătorii familiei în timp ce încerca să se spânzure într-o anexă gospodărească. Membrii familiei care au depista-o pe femeie au tăiat repede frânghia şi au solicitat intervenţia Ambulanţei. În cele din urmă femeia a fost internată la Secţia Psihiatrie.

A doua zi, un sătmărean în vârstă de 63 de ani a încercat să-şi pună capăt zilelor prin acelaşi mod. Şi acesta a fost depistat de membrii familiei sale şi, în cele din urmă, a fost internat la Secţia Psihiatrie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, Constantin Demian, din discuţiile purtate cu membrii familiilor celor doi sinucigaşi, se pare că depresia şi singurătatea i-ar fi împins să recurgă la acest gest, dar în prezent se află în afară de orice pericol.

Tot duminică, un sătmărean în vârstă de 36 de ani a încercat să se sinucidă după ce a ingurgitat antigel. Acesta a încercat să-şi pună capăt zilelor după ce a dat pe gât mai multe pahare de tărie şi a înghiţit un pumn de medicamente. Văzând că nu au efect, a încercat cu ceva mai tare şi a băut şi circa 200 de ml de antigel. Familia sa a solicitat ambulanţa care l-a transportat pe tânăr la Urgenţe de unde a fost internat la Terapie Intensivă, prognosticul medicilor privind şansele de supravieţuire fiind rezervat. Conform declaraţiilor lui Constantin Demian, gravitatea acestor fapte nu constă în numărul lor, ci mai degrabă în modalitatea prin care sătmărenii au încercat să se sinucidă.

La acest sfârşit de săptămână, pe lângă cei trei mai sus menţionaţi, la Unitatea de Primire Urgenţe s-au prezentat 449 pacienţi, în marea majoritate cu cazuri obişnuite. Printre acestea, trei persoane înţepate de căpuşe, un tânăr care s-a ars accidental după ce a manipulat un recipient cu benzină, dar şi un bărbat care şi-a tăiat trei degete la mâna stângă. Demn de remarcat este şi faptul că numărul cazurilor de viroză a scăzut, în schimb se află în creştere numărul celor de varicelă.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts