Beţivii fac legea în traficbetivi

Tot mai mulţi şoferi care îşi permit să urce la volan după ce în prealabil au tras la măsea sunt depistaţi de poliţiştii rutieri sătmăreni. În aceste condiţii, nu trebuie să mai mire pe nimeni că traficul este atât de indisciplinat.

Poliţiştii rutieri careieni au fost sesizaţi despre faptul că pe DN 1F, între localităţile Carei-Ghenci, s-a produs un eveniment rutier. Oamenii legii au constatat că Tudor V., în vârstă de 23 de ani, în timp ce conducea autoturismul marca Renault, a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un parapet situat pe marginea părţii carosabile. Din fericire în urma evenimentului nu au rezultat victime omeneşti, doar pagube materiale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele situaţii conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică după-amiază, poliţiştii Secţiei Tăşnad l-au identificat în trafic pe Ion M., în timp ce conducea autoturismul marca Ford, care avea aplicate plăcuţe cu număr de circulaţie provizoriu. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că valabilitatea numărului de circulaţie provizoriu era expirată. De asemenea, conducătorul auto se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Totodată, poliţiştii au întocmit dosare penale şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Robert Marcus

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts