Buna Vestire, sărbătorită la Mănăstirea Bixadbixad

Circa o mie de credincioşi din zona Oaşului au participat ieri la Sfânta Liturghie oficiată de sărbătoarea Buna Vestire la Biserica Mănăstirii Bixad, când s-au împlinit şi 26 de ani de la redeschiderea acestui lăcaş monahal. Alături de stareţul mănăstirii, arhimandritul Emanuil Rus, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor format din nouă preoţi.

Înainte de Liturghie, în curtea Mănăstirii Bixad a avut loc slujba de Sfinţire a apei, urmată de un Maslu pentru cei bolnavi, după care s-a intrat în biserică. Predica la Sfânta Liturghie a fost rostită de părintele Radu Rusu de la Parohia Ortodoxă Tur, care a evidenţiat importanţa sărbătorii Bunei Vestiri. “Creştinătatea sărbătoreşte Buna Vestire, când Dumnezeu vesteşte că a adus împăcare între om şi El, între cer şi pământ. Când Adam şi Eva au căzut în păcat au fost scoşi afară din Raiul Fericirii. Dar Dumnezeu nu s-a lepădat de om şi i-a oferit posibilitatea de a se mântui. De Buna Vestire, Dumnezeu veşteşte venirea pe lume a Mântuitorului Hristos”, a spus în predica sa părintele Radu Rusu, care i-a îndemnat pe creştini să respecte rânduielile bisericii.
La final, stareţul Emanuil Rus a mulţumit atât preoţilor cât şi credincioşilor pentru prezenţa în număr atât de mare la această Litrurghie, la împlinirea a 26 de ani de la redeschiderea Mănăstirii Bixad. După Sfânta Liturghie a fost organizată şi o agapă creştinească, la care au fost invitaţi toţi credincioşii prezenţi la slujbă.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts