Care sunt cele mai populare destinaţii de Paşte pentru româniRoma, Atena, Ierusalim, Dubai şi Amsterdam sunt cele mai populare destinaţii de Paşte pentru români, perioadă în care vacanţele şi city break-urile se scumpesc şi cu 170% faţă de altă perioadă a anului. “În timp ce o parte dintre români merg în vacanţe de Paşte în străinătate atraşi de semnificaţia religioasă a unor destinaţii precum Roma, Atena sau Ierusalim, alţii aleg shoppingul şi distracţia în cluburile din Dubai sau Amsterdam”, se arată într-un comunicat recent al portalului vola.ro.

Roma este una dintre cele mai populare destinaţii de Paşte pentru români, deoarece turiştii pot vizita atât bisericile catolice, cât şi lăcaşurile de cult ortodoxe. În acelaşi timp, în capitala Italiei trăieşte o importantă comunitate de români, iar Paştele este momentul cel mai potrivit pentru reunirea familiilor. Un city break de Paşte la Roma porneşte de la 337 euro de persoană şi include bilet de avion, 3 nopţi de cazare cu mic dejun şi asigurare medicală.

La rândul său, Atena are avantajul de a fi o destinaţie dintr-o ţară ortodoxă, prin urmare turiştii români regăsesc aici o parte din tradiţiile de acasă, inclusiv mesele cu friptură de miel şi ouă roşii. Costul pachetului turistic, în care intră biletul de avion, 3 nopţi la hotel cu mic dejun şi asigurare medicală, ajunge la aproximativ 440 de euro de persoană.

Totodată, pentru perioada Paştelui, creşte foarte mult şi cererea pentru zboruri către Tel Aviv, de unde se poate ajunge într-o oră, cu maşina, la Ierusalim. În timpul sărbătorilor pascale, un bilet de avion dus-întors spre Tel Aviv costă aproximativ 200 euro.

“Dar nu toţi românii vor ca de Paşte să fie înconjuraţi de o atmosferă religioasă. Din ce în ce mai mulţi aleg să profite de zilele libere pentru o călătorie în care să se distreze. Chiar dacă o vacanţă în Dubai costă de Paşte de la 680 euro, incluzând bilet de avion, 7 nopţi de cazare şi asigurare medicală, destinaţia este una dintre cele mai cerute de români. Turiştii au optat pentru hoteluri care nu au mese incluse sau au maximum mic dejun”, se menţionează în comunicat.

O altă destinaţie solicitată de Paşte, Amsterdam, este populară, în general, printre turiştii nonconformişti şi dornici de distracţie. Un city break la jumătatea lunii aprilie costă aproximativ 410 euro de persoană. Pachetul include biletul de avion, 3 nopţi de cazare şi asigurare medicală.

Paştele scumpeşte atât city break-urile, cât si vacanţele. De exemplu pentru Dubai şi Amsterdam tarifele sunt cu aproape 170% mai mari decât în altă perioadă a anului. În pofida acestor scumpiri, cele două oraşe se află în topul celor mai cerute destinaţii pentru sărbătorile pascale şi înregistrează o creştere a vânzărilor de peste 35%.

Cei mai mulţi turişti preferă să plece doar 4 zile, de aceea optează pentru un city break. În general, se pleacă în Vinerea Mare, iar întoarcerea este programată în a doua zi de Paşte, situaţie care înseamnă pentru cei mai mulţi turişti maximum o zi de concediu.

Ioan Raţiu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts