Careianul Musta Paul, sprijinit să participe la Conferinţa de Inginerie din Bostonkovacs-keizer

Deşi ultimele şedinţe au fost caracterizate de dispute aprinse, în cadrul şedinţei extraordinare de ieri a Consiliului Local Carei majoritatea proiectelor au fost aprobate în unanimitate. A fost aprobat proiectul de hotărâre privind înregistrarea drumurilor de exploatare agricolă din extravilanul municipiului Carei în evidenţa contabilă ca mijloc fix. Administraţia locală a amenajat, prin intermediul unei finanţări UE, o serie de drumuri agricole în extravilanul localităţii, care au fost incluse în patrimoniul oraşului. Cu patru abţineri, dar fără niciun vot împotrivă, consilierii au decis aprobarea demersurilor în vederea obţinerii licenţei de exploatare a apelor geotermale în perimetrul Carei. Administraţia locală vrea să obţină în nume propriu această licenţă.

N-au existat dispute nici la proiectul de hotărâre privind aprobarea cuantumului cotizaţiei municipiului Carei în calitate de asociat – membru fondator al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Judeţul Satu Mare. Această asociaţie a fost înfiinţată ca să permită ca localităţile membre să poată accesa individual sau împreună diverse fonduri structurale. Însă consilierii locali şi-au exprimat dorinţa de a afla mai amănunţit cum funcţionează această asociaţie şi cel fel de proiecte vrea să promoveze. De asemenea, aleşii locali au decis amânarea proiectului privind aprobarea modificării actului constitutiv şi a statutului Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii în sectorul de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare.

Tot în şedinţa de ieri s-a decis alocarea sumei de 2.000 lei studentului Musta Paul, pentru a participa la un concurs în cadrul Conferinţei Naţionale de Inginerie din Boston. De asemenea, a fost alocată suma de 4.000 lei în favoarea Asociaţiei Ordinului Cavalerilor Vinului “Sfântul Orban” pentru finanţarea organizării concursului local şi zonal de vinuri din soiuri nobile, ajuns la a XX-a ediţie. Iniţial s-a propus suma de 5.000 lei, însă a fost considerată prea mare de unii consilieri, aşa că a fost diminuată cu 1.000 de lei.
Bogdan Tlbure

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts