Colega noastră Roxana Stavilă debutează în literatura sătmăreanăroxana

Ziua de azi va reprezenta un moment deosebit în viaţa colegei noastre Roxana Stavilă, care-şi va lansa prima sa creaţie literară. Este vorba despre albumul “Rugă pentru mamma”, o colecţie de poezii şi proză răsărită din adâncul sufletului Roxanei.

Autoarea arată că volumul a reieşit din tumultul de evenimente şi întrebări din viaţa sa. “Conectându-mă la momentul când am început să redau cuvintele din mine nu mi-a fost decât percepţia faptului că primeam răspunsurile la întrebările ce le adresam, aşa că volumul de faţă îl percem mai mult ca un răspuns la care, personal, am fost doar intermediarul dintre cuvânt şi redare. Volumul a reieşit mai mult din tumultul de evenimente şi întrebări pe care le-am parcurs şi la care am perceput înţelesul meu, de asta şi spun, fiecare îşi va înţelege propriul său răspuns, cartea fiind doar un intermediar între minte şi suflet. Nu am avut un proiect dinainte stabilit. Cartea s-a format singură, cum îmi mai place să spun, e doar o cale pe care se poate parcurge şi medita, pentru că te trezeşte în sentimente şi stări şi te conectează cu sursa ta proprie”, a descris autoarea, în câteva cuvinte, creaţia sa.

Roxana Stavilă a mai arătat că această carte este adresată sufletului şi este cartea sa de vizită. “Terminând facultatea în domeniul Psihologiei, realmente nu mi-a fost greu să mă deschid către această parte din mine. Într-adevăr, mi s-a spus şi confirm, vorbesc cu subînţeles şi uneori sunt greu de perceput, dar consider că dacă doreşti într-adevăr să araţi că ceva se poate atunci nu îţi rămâne decât să fii tu un exemplu viu şi perceptibil pe latura sensibilă pentru fiecare în parte. Dacă cu o persoană rezonez pe partea sportivă asta nu denotă faptul că toţi mă vor percepe în acelaşi sens, dau un exemplu. Realmente încerc să ajung dincolo de barierele impuse ale fiecăruia dintre noi şi să mă adresez sufletului, căci cartea lui îi este adresată, pentru cunoaşterea ta cu tine. În cei trei ani de facultate, drumurile m-au purtat prin ţară şi aşa m-am format ca şi experienţă până acum. În momentul de faţă mă deschid faţă de oameni, oferându-le darurile pe care şi eu le-am primit, iar acest volum este “cartea mea de vizită”. Totodată, în aceşti ani, parcurgând sistemele de terapie energetică: Reiki, Karuna Reiki, Shamballa etc., ofer în prezent consultaţii şi îndrumare pe această parte. Într-adevăr este o altă latură a mea pe care nu mulţi o cunosc şi consider că acum, cu acest volum, a venit şi momentul să spun şi cine sunt”, a mai spus Roxana Stavilă.

Cartea “Rugă pentru mamma” va fi lansată azi, cu începere de la ora 16.00, la restaurantul Favorit. La eveniment îşi vor expune punctul de vedere asupra acestei cărţi preotul Cristian Boloş, publicistul Dumitru Ţimerman şi profesorul Teodor Curpaş. Sunt invitaţi să participe toţi cei ce iubesc versul şi cuvintele frumos aranjate.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts