Dezlegare la peşte… după buget1peste

A fost dezlegare la peşte ieri, iar pieţele şi magazinele de profil au fost pline ochi. Chiar şi cine n-a ţinut post a fost în căutare de peşte. Mai ales că magazinele s-au întrecut în oferte care mai de care. Preţul peştelui în magazinele din municiul Satu Mare a oscilat de la 2,5 lei/kg de tacâm de peşte şi până la 40 lei/kg de icre de peşte. Şi vânzările au fost pe măsură. La finalul zilei, comercianţii şi-au frecat mâinile de bucurie după ce şi-au numărat încasările.

Magazine luate cu asalt
A fost dezlegare la peşte ieri, aşa că oamenii au dat buzna în pieţe încă de la primele ore ale dimineţii. După zile de post şi restricţii parcă nici preţurile n-au mai contat. Comercianţii au fost foarte încântaţi de darea de mână a sătmărenilor, care nu au precupeţit niciun efort financiar pentru a pune peşte pe masă. De altfel, şi magazinele au pus pe rafturi peşte proaspăt, cu o ofertă foarte diversificată. “Ne-a mers foarte bine astăzi, acesta este adevărul. Mult mai bine decât în alte zile. Dar şi noi ne-am aprovizionat foarte bine. La noi se poate cumpăra aproape orice. Şi peşte viu şi peşte congelat. Şi icre de peşte şi tacâmuri. Orice. Aşa că toată lumea este fericită. Şi clienţii, cărora le convine preţul, dar şi noi, că ne merge afacerea”, a spus reprezentantul unui magazin care comercialiează peşte, situat în Piaţa Mică.

Preţuri pentru orice buzunar
Preţurile practicate de magazine au fost destul de accesibile, au fost de părere sătmărenii care au călcat pragul unităţilor de profil. Astfel, crapul eviscerat se vindea cu 21,5 lei/kg, carasul eviscerat – 16 lei/kg, somnul eviscerat – 21,5 lei/kg, fitofagul eviscerat – 13,5 lei/kg. De asemenea, trunchiul de crap se vindea ieri cu 26,5 lei/kg, trunchiul de caras – 18 lei/kg, trunchiul de somn – 28,5 lei/kg, trunchiul de fitofag – 18 lei/kg.

Totodată, icrele de crap se vidneau ieri cu 40 lei/kg, iar tacâmul de peste se comercializa cu 2,5 lei/kg. Nu a lipsit nici oferta de peşte oceanic, astfel încât trunchiul de merlucius se vindea cu 16,7 lei/kg, fileul de merlucius – 11,5 lei/500 grame, fileul pangasius -10,7 lei/900 grame, fileul de cod – 10,7 lei/ 500 grame, păstrăvul congelat – 30,6 lei/kg, respectiv somon porţionat – 24,5 lei/500 grame.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts