Direcţia Silvică demarează marea reîmpăduriresilvic

Conducerea Direcţiei Silvice Satu Mare, prin vocea directorului Sever Şter, a precizat ieri, în cadrul unui simpozion, că în acest an se va face o mare reîmpădurire în judeţ. Cei mai mulţi puieţi provin din pepiniera proprie. Practic, în acest an suprafaţa reîmpădurită se dublează faţă de anul trecut.

Sute de mii de puieţi vor fi plantaţi
Directorul Direcţiei Silvice Satu Mare, Sever Şter, a precizat că sute de mii de puieţi, din care majoritatea provin din propriile pepiniere, vor fi plantaţi în acest an pe o suprafaţă de 113 hectare. “Direcţia Silvică Satu Mare are un program de regenerare a pădurilor pentru acest an de 113 hectare, din care 65 regenerări naturale şi 48 plantări efective. În această primăvară vom efectua 86 de hectare, din care 41 regenerări naturale şi 45 plantaţii efective. Campania de împădurit a început în data de 6 martie şi, dacă totul merge bine, marţi, 31 martie, încheiem. Pentru lucrările de plantat am folosit peste 412.000 de puieţi forestieri, din care 70% au fost produşi în pepinierele noastre”, a declarat Sever Şter.

Reîmpădurire dublată în acest an
Direcţia Silvică a dublat în acest an suprafaţa care urmează să fie împădurită. Astfel, dacă anul trecut s-a reîmpădurit în luna martie suprafaţa de 20,96 ha, declarată aptă pentru plantare, necesarul de 209.600 bucăţi puieţi fiind asigurat de Consiliul Judeţean Satu Mare, în acest an suprafaţa a ajuns la 113 hectare. Pe cale de consecinţă, s-a dublat şi numărul puieţilor plantaţi, aceştia ajungând la 412.000 de bucăţi.

Prefectura salută acţiunile Direcţiei Silvice
Prefectul Eugeniu Avram a ţinut să salute eforturile Direcţiei Silvice, asigurându-i pe silvicultori de tot sprijinul său şi al instituţiei pe care o reprezintă. “Zilele acestea se împlinesc 25 de ani de la înfiinţarea Regiei Naţionale Romsilva şi nu doresc decât să remarc rezultatele deosebite ale instituţiei, respectiv Direcţia Silvică, şi să apreciez colaborarea instituţională şi respectul care există între Direcţia Silvică şi Instituţia Prefectului. Eu vă urez succes în tot ceea ce faceţi şi vă asigur de tot sprijinul meu şi al Instituţiei Prefectului pentru toate proiectele dumneavoastră. Şi asta pentru că proiectele voastre vizează viitorul şi calitatea vieţii pentru toţi cetăţenii”, a declarat Eugeniu Avram.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts