Dorinţa de vindecare, speculată fără scrupulepastile

Din păcate, sunt destui sătmăreni care cumpără de pe internet tot felul de medicamente crezând că acestea pot face minuni, dar după ce investesc sume importante de bani află că acel produs nu a avut niciun efect asupra bolii de care suferă. Diverşi indivizi veroşi speculează nenorocirea semenilor lor, care suferă de boli grave, unele chiar incurabile. În speranţa unei însănătoşiri grabnice şi de-a dreptul miraculoase, bolnavii sătmăreni ajung să umple buzunarele acestor vânzători de iluzii. Consumând astfel de medicamente fără a consulta în prealabil un medic specialist, sătmărenii în cauză riscă să-şi agraveze boala sau chiar să contracteze noi boli.

Bombardaţi de reclame în mediul virtual
Sătmărenii sunt pur şi simplu bombardaţi în mediul on-line cu tot felul de reclame la diverse medicamente şi dispozitive medicale. Reclamele apar pe diverse site-uri pe care le accesează frecvent sătmărenii, în urma unor campanii publicitare extrem de agresive. Mânaţi de curiozitate sau chiar de speranţa unei vindecări miraculoase, unii sătmăreni accesează diverse site-uri profilate pe comerţul cu astfel de produse.
În alte cazuri, sătmărenii primesc numeroase spamuri pe mail, care garantează tot felul de vindecări miraculoase. Accesându-le, sătmărenii sunt direcţionaţi spre aceleaşi site-uri care vând medicamente cu proprietăţi miraculoase. Mulţi dintre ei cad în capcana reclamelor mincinoase, comandându-şi produsele respective, în majoritatea cazurilor la preţuri extrem de ridicate.

Înşelaţi de reclama mincinoasă
Medicamentele pentru slăbit reprezintă o atracţie pentru multe persoane, în special pentru femei, în dorinţa lor de a-şi suprima pofta de mâncare exacerbată sau de a obţine un efect laxativ. Atât timp cât aceste medicamente sunt administrate sub directă observaţie medicală, nu există niciun fel de risc. Altfel, folosirea permanentă a acestor medicamente creează dependenţă, duce la dereglări de metabolism, tulburări de ritm cardiac şi afective, edeme şi altele. Aceste suplimente nu reduc greutatea într-un mod sănătos, nu sunt o metodă sigură şi eficientă de menţinere a greutăţii şi pot provoca chiar creşteri în greutate. Ca şi efecte secundare ale administrării fără prescripţie medicală a unor medicamente de sinteză antiadipoase se pot aminti: aritmii, creşterea tensiunii arteriale, depresie, nervozitate, atac de panică, avertizează specialiştii.

Cei care se ocupă cu vânzarea produselor de slăbit sunt mici copii pe lângă cei care încearcă să comercializeze tot felul de medicamente cu proprietăţi miraculoase, garantând inclusiv vindecarea unor boli grave cum ar fi cancerul, bolile cardiace, diabetul, reumatismul, bolile Parkinson şi Alzheimer. Pe internet circulă deja reclame la diverse produse care vindecă în mod miraculos chiar şi SIDA.

Riscurile la care se expun bolnavii
Bolnavii nu trebuie să cumpere medicamente sau alte produse de pe internet fără a consulta medicul, întotdeauna trebuie mai întâi să întrebe medicul. Fără consultaţie de specialitate, fără acordul medicului nu trebuie luat niciun medicament. Sătmărenii care îşi cumpără tot felul de medicamente minune de pe internet fără să consulte un medic de specialitate îşi asumă riscuri majore. Aceştia nu au nicio garanţie cu privire la substanţele active conţinute de acele medicamente, care nu figurează în Registrul naţional al medicamentelor. E logic că medicamentele promovate în mod agresiv pe internet nu au proprietăţile miraculoase descrise în reclame. Dacă ar avea asemenea efecte, acestea ar fi comercializate în primul rând în farmacii.
Medicii mai atrag atenţia asupra faptului că, în mediul virtual, riscul ca medicamentele cumpărate să fie contrafăcute este foarte mare. Chiar dacă nu e vorba de falsificare, medicamentele pot conţine substanţă activă în concentraţii necorespunzătoare, ceea ce poate avea consecinţe negative. De asemenea, există riscul ca unele dintre aceste medicamente să fie expirate şi reambalate.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts