Dublu eveniment editorial la Biblioteca Județeanăbiblioteca

Biblioteca Județeană Satu Mare a găzduit ieri un dublu eveniment editorial. Este vorba despre lansarea volumului “Cenaclul literar Afirmarea – Cronici și antologie 2014”, scrisă de profesorul Carol C. Koka, şi a volumului de versuri “Gânduri, Rânduri”, al autoarei Lia-Gabriela Koka. La eveniment au fost prezenţi oameni de litere sătmăreni, gazetari, realizatori de emisiuni, iubitori de artă. Recentele apariții editoriale au beneficiat de prezentarea cunoscuților gazetari, scriitori și realizatori de emisiuni Felician Pop și Voicu D. Rusu. Editura Inspirescu, care a adus la lumină cele două lucrări, a fost reprezentată de George Terziu.

Carol C. Koka s-a născut la 1 ianuarie 1949, în Satu Mare. A absolvit în 1967 Liceul ”Mihai Eminescu”, iar în 1974 Facultatea de Istorie-Filosofie din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. A activat ca profesor de istorie la mai multe licee din Satu Mare, timp de 20 de ani. A publicat următoarele cărți: Geografie fizică. Culegere de lecturi geografice (2002), Grup Școlar Industrial Construcții de Mașini Unio Satu Mare – Monografie (2009), Satu Mare – Repere de cronologie istorică (2012), Cenaclul Afirmarea – Cronici de cenaclu (2013), Atentatul de la Sarajevo în paginile ziarului Românul (2014), Cenaclul literar Afirmarea – Cronici și antologie (2014).

Profesoara Lia-Gabriela Koka s-a născut la 20 mai 1975 în Satu Mare, părinții ei fiind profesori. A urmat gimnaziul la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, iar cursurile liceale la Colegiul Național ”Doamna Stanca”, profil Filologie. A absolvit Facultatea de Litere și Teologie din cadrul Universității de Nord Baia Mare. În prezent este profesoară de limba și literatura română-religie la Școala Gimnazială ”Dr. Vasile Lucaciu” din Satu Mare. A scris poezii încă din gimnaziu, fiind distinsă cu premii la concursurile școlare. A debutat în revistele școlare Gutinul și Helvetica din Baia Mare, unde a fost profesoară la începutul carierei. A publicat poezii în mai multe numere ale revistelor Citadela, Profesia și Signet. Este membră a Cenaclului literar Afirmarea condus de jurnalistul Ioan Anițaș, unde a prezentat un grupaj de poeme.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts