More

    Exerciţii demonstrative ISU în cadrul programului “Şcoala altfel”

    isu

    Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare se va implica, în perioada 6 – 10 aprilie, în derularea programului “ Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun! ”. Conform programului, în perioada mai sus menţionată, vor fi efectuate acţiuni de informare şi educare preventivă în grădiniţele şi şcolile din judeţ, sub formă de lecţii deschise şi puncte de informare preventivă, unde tinerilor li se va explica cum trebuie să reacţioneze în cazul producerii unui incendiu, cutremur sau a unei alte situaţii de urgenţă.

    În data de 9 aprilie, în Piaţa 25 Octombrie din municipiul Satu Mare, se vor organiza exerciţii demonstrative: salvare de la înălţime, căutare salvare cu echipaj canin, stingerea incendiului la căsuţa machetă şi acordarea primului ajutor medical unei persoane rănite, puncte de informare preventivă în colaborare cu SVSU Satu Mare.

    În următoarea zi, în zona centrală a municipiului Carei (intrare Parc Dendrologic), vor fi organizate de asemenea o serie de exerciţii demonstrative, puncte de informare preventivă, care pe lîngă caracterul de informare a copiilor cu privire la misiunile şi activităţile desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare, au şi rolul de pregătire a unei conduite preventive în cazul unor situaţii de urgenţă.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE