Începe cea mai mare curăţenie generalăgeneral

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că începând de luni se va demara cea mai mare curăţenie generală din ultimele trei decenii. Acţiunea va cuprinde măturarea şi spălarea a zeci de kilometri de străzi, alei şi trotuare, urmând să fie finalizată la începutul lunii aprilie.

Apel către proprietarii de maşini
Edilul şef sătmărean face apel către toţi proprietarii de maşini să nu îşi parcheze maşinile în zonele vizate de echipele de curăţenie. Aceştia vor fi informaţi prin nişte bileţele care vor fi puse pe parbrize. “De luni vom începe marea curăţenie generală, în sensul că Poliţia Locală va bloca străzile şi vom face apel la cetăţeni ca atunci când sunt anunţaţi printr-un bileţel pe maşină să nu îşi lase autovehiculele pe carosabil. Această curăţenie totală, generală, se va face atât pe străzi şi trotuare, cât şi prin cartiere. Deci, niciodată nu s-a întâmplat să se facă acest gen de curăţenie”, a precizat Dorel Coica.

Curăţenie totală
Dorel Coica a precizat că se vor răzui, spăla şi mătura toate străzile din municipiul reşedinţă de judeţ. “Ce se va face?! Se va răzui, se va spăla şi se va mătura. Deci, atât străzile cât şi aleile şi trotuarele. Nu vom intra pe trotuarele care sunt sub nivelul rondurilor de flori pentru că nu am face decât să aducem mizeria înapoi pe trotuare. Pe lângă faptul că societatea de salubrizare va ridica deşeurile din grădină în ziua în care se face ridicarea gunoiului vom începe curăţenia pe anumite străzi”, a declarat edilul şef sătmărean.

Când şi până când se va interveni
Primarul municipiului Satu Mare a prezentat atât suprafaţa totală pe care se va face intervenţia, cât şi intervalul orar în care se va lucra. “Deci, suprafaţa totală este de 110.440 metri pătraţi şi reprezintă circa 45 de kilometri de străzi şi alei principale. Iar trotuarele reprezintă 168.580 de metri pătraţi. Ca să nu deranjăm circulaţia, am stabilit că această curăţenie să se facă între orele 00.00 şi 07.00 dimineaţa”, a conchis Dorel Coica.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts