Investiţii de peste 5 milioane de lei realizate prin PNDL la OdoreuDumitru-Pop

Comuna Odoreu va realiza în cursul acestui an investiţii de peste 5 milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Potrivit primarului Dumitru Pop, din finanţări PNDL va fi reabilitată integral clădirea Şcolii Gimnaziale Odoreu, exteriorul clădirii Grădiniţei cu Program Prelungit şi va fi înfiinţată reţeaua de canalizare din satul Mărtineşti.

Clădirea Şcolii Gimnaziale Odoreu va fi reabilitată integral, atât în exterior cât şi în interior, va fi reamenajată curtea şi dependinţele de aici şi va fi construit un gard împrejmuitor. Valoarea totală a acestui proiect este de 2 milioane de lei, finanţarea fiind deja aprobată, în prezent fiind în curs de execuţie proiectul tehnic şi se pregăteşte licitaţia pentru lucrări. „În vacanţa de vară va fi realizat interiorul şcolii, urmând ca exteriorul să fie modernizat în vacanţa de vară a anului viitor. Lucrarea trebuie finalizată până în toamna anului 2016”, a precizat Dumitru Pop.

Tot prin PNDL va fi reabilitată în exterior clădirea Grădiniţei cu Program Prelungit Odoreu, interiorul fiind reabilitat în urmă cu circa şase ani. Valoarea proiectului este de peste 877.000 de lei, lucrările urmând să fie executate în cursul vacanţei de vară din acest an.

Un alt proiect deosebit de important a căror lucrări vor fi executate în cursul acestui an este înfiinţarea reţelei de canalizare în satul Mărtineşti. „Este un proiect separat de masterplanul apă-canal derulat de Apaserv. În cadrul acestui proiect, va fi înfiinţată o reţea de canalizare pe o distanţă de circa 4.800 de metri liniari care în cele din urmă va fi racordată la staţia de epurare. Proiectul tehnic este realizat şi aşteptăm avizul CNDAR şi sunt şanse ca în cel mult o lună să înceapă lucrările”, a arătat primarul Dumitru Pop. Valoarea totală a proiectului este de 2,2 milioane de lei, bani asiguraţi prin PNDL. După ce acest proiect va fi finalizat, se va trece la asfaltarea tuturor străzilor din satul Mărtineşti.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts