Investiţii frânate la Păuleşti de un funcţionar considerat incompetentpaulesti

În condiţiile în care bugetul comunei Păuleşti pentru 2015 este cu circa 1,3 milioane de lei mai mic comparativ cu anul trecut, situaţie în care nu pot fi iniţiate investiţii finanţate de la bugetul local, nici cele derulate prin programele naţionale de dezvoltare nu pot fi derulate în comună din cauza unui funcţionar pe care viceprimarul Valer Şuta îl consideră incompetent sau indolent. În cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Local Păuleşti, viceprimarul Şuta a arătat că din cauza indolenţei responsabilului de achiziţii publice al Primăriei Păuleşti, comuna a pierdut anul trecut finanţări de peste 450.000 de lei.

Fără investiţii de la bugetul local
Primul punct pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Consiliului Local Păuleşti a vizat aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al comunei. Contabilul Primăriei Păuleşti, Kocsis Ileana, a arătat că faţă de anul trecut bugetul comunei este mai mic cu circa 1,3 milioane de lei, astfel că nu pot fi iniţiate investiţii finanţate de la bugetul local. „La fel ca şi în cazul altor comune, cheltuielile pe trimestrul IV nu sunt acoperite. Trebuie luate o serie de măsuri pentru că altfel riscăm să ajungem în insolvenţă la finalul acestui an. Din cauza acestui buget, trebuie să renunţăm la o serie de investiţii programate pentru acest an şi finanţate de la bugetul local şi trebuie să ne axăm pe cele derulate prin programele naţionale de dezvoltare”, a arătat contabilul Primăriei Păuleşti.

Consilierii au aprobat bugetul de 4,4 milioane de lei al Primăriei Păuleşti cu zece voturi pentru şi două împotrivă (Zenoviu Bontea şi Imola Pomian), însă trei proiecte de pe ordinea de zi cu privire la extinderea reţelelor de energie electrică în mai multe zone ale comunei au fost amânate pentru a doua parte a anului când se speră că vor fi făcute rectificări bugetare.

De asemenea, consilierii locali din Păuleşti au mai aprobat şi cuantumul chiriei păşunilor pentru asociaţiile de crescători de animale din comună la 35 de lei/hectar pe un an.

Frână pusă în calea dezvoltării comunei
Un alt punct intens discutat în cadrul şedinţei a vizat aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie a investiţiei de modernizare şi reabilitare a străzii Nicolae Bălcescu. Iniţiatorul acestei investiţii, consilierul local Cătălin Groza, a arătat că studiul de fezabilitate a fost făcut încă de la finele anului trecut şi nu înţelege de ce aprobarea documentaţiei investiţiei a fost pusă pe ordinea de zi în şedinţa lunii martie. „Putea fi pus mult mai repede în dezbaterea consiliului local pentru a ca finanţarea lucrărilor să fie făcută mai repede. Nu este o investiţie de o valoare foarte mare, 19.700 de lei, dar necesară pentru cei care locuiesc pe această stradă”, a arătat Cătălin Groza.

Viceprimarul Valer Şuta a arătat că întârzierea este din cauza incompetenţei sau indolenţei responsabilului cu achiziţiile publice din cadrul Primăriei Păuleşti, Vasile Pomian. „În situaţia aceasta se află şi alte investiţii. Contractul de finanţare pentru modernizarea Drumului Comunal 26, spre Amaţi a fost semnat încă din data de 16 august 2014, dar nici până azi nu a fost organizată licitaţia de atribuire a lucrărilor. Şi asta datorită unei persoane, responsabilul cu achiziţiile publice din cadrul Primăriei Păuleşti care nu-şi face treaba ori din cauza incompetenţei ori a indolenţei. Sunt luat la rost de conducerea Consiliului Judeţean de ce nu urgentăm lucrările. Din cauza acestui om, anul trecut Primăria Păuleşti a pierdut investiţii de 450.000 de lei. Şi în cazul străzii Nicolae Bălcescu studiul de fezabilitate a fost terminat în luna noiembrie a anului trecut şi abia azi a ajuns în dezbaterea consiliului local tot datorită acestei persoane”, a mai arătat viceprimarul Şuta.

Interesant de remarcat este şi faptul că reprezentanţii opoziţiei din Consiliul Local, Imola Pomian şi Zenoviu Bontea, au votat împotrivă ori s-au abţinut de la vot de la aproape toate cele 13 proiecte dezbătute ieri în Consiliul Local Păuleşti ceea ce i-a făcut pe colegii lor să creadă că cei doi o fac dinadins pentru a împiedica dezvoltarea comunei.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts