Leşe a adus primăvara la Satu MareLESE

Grigore Leşe acompaniat de mai mulţi artişti din ţară a susţinut marţi seară la Filarmonica de stat “Dinu Lipatti” spectacolul Hori de Primăvară în cadrul unui turneu naţional care are ca scop combaterea consumului de droguri prin evidenţierea valorilor naţionale şi a identităţii culturale.

Consumul de droguri devine pe zi ce trece un fenomen tot mai răspândit în rândul tinerilor şi mult mai greu de combătut, mai ales că mulţi dintre cei care consumă nu îşi recunosc dependenţa faţă de aceste substanţe. “Ce ne determină să venim în Ardeal? Ardealul are un nivel crescut de consum, tentaţiile sunt foarte mari fiind mai aproape de Occident. Din nefericire părinţii au aici o responsabilitate foarte mare punând de foarte multe ori comportamentul copiilor lor pe seama pubertăţii, dar nu întotdeauna comportamentul acela înseamnă comportamentul pubertăţii, ci a consumatorului de droguri.” a declarat Gigel Lazăr, reprezentant oficial la Comisia Europeană.

În vederea combaterii acestui fenomen autorităţile din domeniu au organizat marţi la Satu Mare mai multe evenimente printre care o expoziţie de fotografie şi un spectacol marca Grigore Leşe. “Este vorba despre o expoziţie de veşmânt autentic ţărănesc reformulat. Am creat zece ţinute urbane şi am dat de veste tinerilor că folosind un obiect identitar se conectează cu toate civilizaţiile lumii”, a subliniat artistul Iulia Gorneanu, în calitate de expozant în cadrul proiectului antidrog.

Atât expoziţia cât şi spectacolul au avut ca scop principal informarea asupra simptomatologiei tânărului consumator, dar şi asupra rolului pe care îl au părinţii în transmiterea valorilor culturale şi sociale. Elementul de noutate al acestui turneu naţional îl reprezintă prezenţa Tarafului lui Firuţă din Islaz şi Taraful din Babciu.

În total, maestrul Grigore Leşe va susţine 12 concerte interactive prin mai multe oraşe ale ţării, iar intrarea la spectacol se face pe baza unui bilet donaţie cu o valoare cuprinsă între 50 şi 100 de lei. Evenimentul face parte din proiectul național cultural “Artă Contra Drog” 2015, inițiat de CIADO România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului și Agenția Națională Antidrog.
Alexandra Ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts