More

    Mai multe pieţe agroalimentare în municipiul Satu Mare

    piete

    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a precizat că vor continua acţiunile de modernizare a pieţelor agroalimentare din municipiul reşedinţă de judeţ. Mai mult, se va redeschide chiar şi piaţa din Carpaţi I. Edilul şef sătmărean le-a pus gând rău deţinătorilor de certificate de producător dubioase, precizând că aceştia vor fi expuşi şi alungaţi.

    Piaţă redeschisă în Carpaţi I
    Primarul Dorel Coica a precizat că piaţa agroalimentară din Carpaţi I va fi redeschisă în acest an, astfel încât sătmărenii din Carpaţi I şi II să se poată aproviziona cât mai uşor. „În Carpaţi I a funcţionat cândva o piaţă care e groaznică, cu condiţii improprii. Acum am discutat şi vrem să modernizăm şi să activăm acea piaţă. Dorim ca persoanele din Carpaţi I şi Carpaţi II să nu mai meargă în piaţa din Micro 17 sau în centru după cumpărături. Este o piaţă de dimensiuni mai mici, dar construită modern, cu grupuri sanitare, cu tot ce trebuie. Acest lucru mi-am propus când am ajuns primar, să modernizăm”, a spus Dorel Coica.

    Condiţii civilizate de sacrificare
    Edilul şef sătmărean a mai precizat că în acest an mieii vor fi sacrificaţi în condiţii civilizate. În acest sens a fost achiziţionat şi un container special. „Pentru Piaţa de Vechituri, printr-o hotărâre de Consiliu Local, aţi văzut că s-a aprobat cumpărarea unui container specializat, profesional, cu trei compartimente. Acesta va fi amplasat şi acolo se va face sacrificarea mieilor. Nu mai dorim să se sacrifice miei pe oriunde, căci sunt oameni mai sensibili. Totul se va face civilizat”, a spus Dorel Coica.

    Pieţele se vor autofinanţa
    Dorel Coica a spus că îşi doreşte ca pieţele agroalimentare să se autofinanţeze. În acest sens, edilul şef a amintit despre modernizarea pieţei din Micro 17, investiţie care s-a susţinut aproape în totalitate din fonduri proprii ale administraţiei pieţelor. „Pieţele se vor autofinanţa. Din încasări să se poată moderniza pentru ca să nu mai folosim banul public. De exemplu, piaţa din Micro 17 este făcută aproape în totalitate din banii încasaţi din taxe pentru mese. Vom opri şi vechile obiceiuri, prin care cineva închiria o tarabă şi mai punea şapte cartoane pe jos şi se întindea pe 20 de metri pătraţi. Fiecare cât plăteşte atât va avea”, a spus primarul municipiului Satu Mare.

    Avertisment către speculanţi
    Primarul Dorel Coica le-a pus gând rău speculanţilor din pieţe, precizând că aceştia vor fi identificaţi şi alungaţi din pieţe, astfel încât să aibă loc doar producătorii adevăraţi. „Îi atenţionez pe toţi care vin şi îşi desfac marfa în pieţele din municipiul Satu Mare că vor fi verificaţi şi vor fi verificate toate certificatele de producător. Acelea care ni se par suspecte vor fi reţinute şi atunci vom avea o discuţie cu cei care le-au eliberat”, a spus Dorel Coica.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE