Maskulic Csaba a pus căruţa înaintea boilorudmr

Preşedintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba, a taxat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, iniţiativa consilierului local sătmărean Maskulic Csaba de a-şi anunţa intenţia de a candida pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare. “Conform statutului UDMR, care s-ar putea totuşi schimba la congresul din aprilie, procedura de selectare a candidatului va fi stabilită de Consiliul Reprezentanţilor Uniunii (CRU). De obicei, acest lucru se întâmplă în primăvara anului în care au loc alegerile. Viitoarele alegeri locale vor avea loc abia în mai sau iunie 2016”, a declarat senatorul Pataki Csaba. Acesta a catalogat declaraţia lui Maskulic drept una prematură, adăugând că acesta a pus căruţa înaintea boilor. “Concluzia e că în Satu Mare e o atmosferă de schimbare, respectiv că unii dintre colegii noştri se grăbesc”, a mai afirmat Pataki.

Preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a UDMR, deputatul Kereskenyi Gabor, a admis că au existat discuţii privind potenţialii candidaţi la Primăria Satu Mare. Există cel puţin cinci sau şase persoane cu experienţă în executivul administraţiei şi în activitatea parlamentară care ar putea candida, dar asemenea discuţii sunt premature în momentul de faţă, a declarat deputatul Kereskenyi.

În cadrul conferinţei de presă, senatorul Pataki a prezentat iniţiativa legislativă proprie de a reintroduce o prevedere care ar permite angajarea în termen de 12 luni a şomerilor de către administraţiile locale şi de societăţile subordonate acestora. Deputatul Erdei D. Istvan a prezentat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru sprijinirea celor cu credite în franci elveţieni. Deputatul Kereskenyi a prezentat noile reglementări privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale.
Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts