Mihai Ştef, pompierul erou care a salvat o fată de la înecmihai-stef

Judeţul Satu Mare şi în special Ministerul de Interne nu duc lipsă de eroi. După ce jandarmul Adrian Tătar a scăpat o femeie din mâinile a trei tâlhari, de această dată a venit rândul unui pompier să facă un gest demn de toată stima. Este vorba despre angajatul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare, plutonierul major Mihai Ştef, care a sărit în ajutorul Mădălinei Bud, de 16 ani, salvând-o de la o moarte sigură, după ce aceasta a încercat să îşi pună capăt zilelor aruncându-se în Someş.

Film cu final fericit
Reamintim că cel mai probabil din cauza unei decepţii în dragoste, Mădălina Bud, în vârstă de 16 ani, a încercat vineri după-amiază să se sinucidă plonjând în râul Someș direct de pe podul Golescu. Scoasă la mal, tânăra se afla în șoc hipotermic şi în stare de inconştienţă, fiind stabilizată în prima fază de către Mihai Ştef şi de către o femeie care locuieşte în zonă, după care au intervenit specialiştii echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD Satu Mare. Fata a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare, unde după 45 de minute temperatura corpului a ajuns la 35 de grade, fiind acum în afara oricărui pericol. Mădălina Bud are domiciliul în satul Drăguşeni şi este elevă la Liceul Nr. 7 din Satu Mare.

Mihai Ştef, pompierul erou
Plutonierul major Mihai Ştef tocmai venise de la cumpărături, fiind în timpul liber, când, în jurul orei 13.10, a auzit strigăte pe malul Someşului. A ieşit pe balconul blocului în care locuieşte în cartierul Micro 16, pe strada Proiectantului, şi a văzut mai mulţi oameni care strigau după ajutor. Nu a stat pe gânduri şi a pornit în misiunea de salvare. A coborât în fugă şi a găsit imediat modalitatea cea mai bună de a o salva pe Mădălina Bud. Pentru că malul Someşului era abrupt, iar victima se afla cam la un metru de mal, a improvizat în timp record un plan de salvare. Împreună cu un pescar care se afla în zonă, s-au prins de crengile copacilor şi s-au întins spre victimă, pe care au apucat-o de umeri şi au tras-o înspre mal. Intervenţia a fost dificilă din cauză că victima se afla în stare de inconştienţă, iar apa are o adâncime de peste doi metri în zona respectivă. După ce au reuşit să o aducă aproape de mal, a sărit în ajutor şi un echipaj de poliţie, care tocmai ce a ajuns la faţa locului. Scoasă la mal, pompierul i-a îndepărtat hainele ude şi a înfăşurat-o într-o pătură uscată, pentru a o stabiliza. Şi a reuşit să o salveze pe Mădălina Bud de la o moarte sigură.

Cine este Mihai Ştef
Plutonierul major Mihai Ştef este născut în Medieşu Aurit, este căsătorit de 16 ani şi are în spate o carieră militară de 19 ani. A lucrat prima dată în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, în cadrul unei unităţi de cercetare din Bistriţa. În 1996-1997 a participat în Angola în cadrul unei misiuni de menţinere a păcii, unde a asigurat escortarea convoaielor umanitare, respectiv misiuni de patrulare ale Căştilor Albastre. A ieşit din sistem după experienţa din teatrele de război şi s-a angajat, în urma unui examen, în cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare. Aici are la activ sute de misiuni, pe care le-a îndeplinit cu devotament, spun superiorii plutonierului major.

madalina-bud

Recunoştinţă din partea superiorilor
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare, Aurel Ulici, a precizat că se va propune Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerului de Interne avansarea în grad la excepţional înainte de termen a lui Mihai Ştef. „Cea mai mare recompensă a colegului nostru Mihai Ştef este că a salvat o viaţă. Comanda Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă îi mulţumim lui şi persoanei care l-a ajutat. Se va înainta o notă raport către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi către Ministerul de Interne pentru a fi recompensat sau măcar un semn onorific, şi încercăm să îl avansăm la excepţional înainte de termen”, a spus Aurel Ulici.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts