Ministrul Dezvoltării Naţionale din Ungaria vine la Satu Mare de 15 MartieÎn municipiul Satu Mare, manifestările dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni vor debuta duminică, la ora 12.00, cu depuneri de coroane la placheta memorială Petőfi de la Ceasul Electric. Alaiul condus de fanfara din Cămin şi husari va porni spre statuia Petofi Sandor aflată în parcul din faţa Spitalului Vechi. Aici, manifestările vor debuta cu o slujbă de sfinţire oficiată de episcopul romano-catolic de Satu Mare, Eugen Schonberger, şi de protopopul reformat de Satu Mare, Kiraly Lajos. Programul va continua cu discursul ministrului Dezvoltării Naţionale din Ungaria, Sesztak Miklos, liderul filialei din judeţul învecinat Szabolcs- Szatmar- Bereg al Partidului Popular Creştin Democrat. Manifestările vor continua cu scurte momente artistice şi se vor finaliza cu depuneri de coroane la bustul poetului Petofi. Începând cu ora 19.00, la Filarmonică va avea loc înmânarea premiilor UDMR Satu Mare pe anul 2015, urmată de un spectacol al artiştilor Ope-rei Maghiare din Cluj Napoca.

În Carei, manifestările dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni vor debuta azi, cu un spectacol de muzică și poezie la Castelul Karolyi, susținut de artiștii Kudlik Júlia, Szvorák Katalin și Szörényi Levente din Ungaria. Duminică, începând cu ora 15.30 vor avea loc depuneri de coroane la statuia poetului Petofi Sandor, iar de la ora 17.00 va avea loc un spectacol omagial susținut de corul Gingalló, corul Canticum Novum și trupa de teatru amator a Centrului Cultural Carei.

În Tăşnad, manifestările vor debuta duminică, la 11.30, în biserica reformată din oraş. De la ora 17.00, în sala de spectacole din fostul cinematograf va avea loc un program cultural-artistic. În Ardud, manifestările dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni vor începe la 11.00 în biserică, continuând de la ora 13.00 la statuia lui Petofi Sandor. În Livada, manifestările vor debuta la 11.30, la statuia poetului Petofi din oraş.
Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts