Om de afaceri sătmărean, pescuit din Someş1somes

Un om de afaceri din Satu Mare a fost scos ieri din apele reci ale Someşului de pompierii militari. În momentul în care a fost scos de apă, bărbatul se afla în şoc hipotermic şi se afla în stare de inconştienţă. Autorităţile nu ştiu deocamdată cum a ajuns sătmăreanul în Someş, dar se ştie cu exactitate că se afla în stare de ebrietate.

Trupul bărbatului a fost văzut în apă de un pescar în jurul orei 12.00, la doar câţiva metri de malul râului, chiar sub podul Decebal. Pescarul a sunat de urgenţă la 112 solicitând intervenţia autorităţilor. „Nu am văzut cum a ajuns bărbatul în apă. Când am ajuns aici l-am văzut pe bărbat rostogolindu-se în apă şi atunci am sunat la 112”, ne-a spus pescarul amator.

La scurt timp, la faţa locului a sosit un echipaj de prim ajutor, un echipaj de salvare cu barcă, precum şi două autospeciale SMURD din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi o ambulanţă. Pompierii sătmăreni l-au recuperat în scurt timp pe bărbat din apele Someşului, operaţiunea de salvare durând câteva minute. În momentul în care a fost scos din apă, bărbatul se află în şoc hipotermic şi în stare de inconştienţă, dar încă mai trăia.

A fost transportat la Urgenţe unde a fost preluat de medicii de aici. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Constantin Demian, a arătat că în momentul în care victima a ajuns la Urgenţe avea temperatura corporală de 32 de grade, însă au urmat procedurile de încălzire. „Nu este cooperant, dar răspunde la stimuli. Din ceea ce mi-au spus medicii, victima se află într-o avansată stare de ebrietate. Viaţa lui este în afară de orice pericol”, a precizat Demian.

Chiar dacă medicii nu au reuşit în primă fază să-i afle identitatea bărbatului, deoarece nimeni nu s-a prezentat la Urgenţe să se intereseze de soarta lui, poliţiştii prezenţi la faţa locului au prezentat o carte de vizită din care reieşea că victima, Iosif P., de 52 de ani, ar fi administratorul unei firme de aparatură electrică şi electronică din Satu Mare. Autorităţile nu cunosc deocamdată modul în care a ajuns bărbatul în Someş şi nici motivul care l-a determinat să recurgă la acest gest. Pe malul râului se aflau câteva haine ale victimei, de unde poliţiştii au dedus că bărbatul a intrat în apă de pe mal şi nu s-a aruncat de pe pod. Cercetările în cauză continuă.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts