Omologarea mopedelor nu se poate face decât la sediul RAR Satu Maremopede

Pentru aplicarea unitară la nivelul județului a prevederilor legale privind înregistrarea vehiculelor la consiliile locale și clarificarea unor aspecte procedurale, Instituția Prefectului a organizat ieri o sesiune de informare privind înregistrarea vehiculelor/înmatricularea vehiculelor.

La seminar au participat responsabilii cu înregistrarea vehiculelor din cadrul aparatului propriu al primăriilor din județ. Informările din cadrul seminarului au fost susținute de specialiști din cadrul Instituției Prefectului – comisarul șef Teodor Airinei – Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, respectiv managerul public Cristian Mariţa, precum și de reprezentantul Registrului Auto Român (RAR) – Reprezentanța Satu Mare – inginerul Olimpiu Oșan. La seminar au participat şi directorul de cancelarie al prefectului, Raul Băbţan, respectiv consilierul pe linie de afaceri europene din Instituţia Prefectului, Mircea Maior Ciocan.

Scopul acestei instruiri a fost de a clarifica categoriile de vehicule care se pot înregistra pe primării precum și procedura și documentele necesare pentru înregistrarea și luarea în evidență a acestora. În același timp, reprezentantul RAR a clarificat aspectele privind omologarea și inspecția tehnică, subliniindu-se faptul că aceste operațiuni se pot face și în teritoriu, în momentul în care există între 6-10 solicitări dintr-o localitate, RAR se deplasează cu tehnica și cu specialiști. Astfel, cetățenii nu mai sunt obligați să aducă tractoarele, spre exemplu, în municipiul Satu Mare pentru control. În schimb, omologarea mopedelor nu se poate face decât la sediul RAR din Satu Mare.
Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts