Ora Pământului, marcată la Satu Mare printr-o suită de activităţiziua

Asociaţia “ACT 4U”, alături de alte 25 de ONG-uri din judeţul Satu Mare, a organizat în cursul zilei de sâmbătă o suită de manifestări prin care s-a marcat “Ora Pământului”, evenimente derulate în cadrul campaniei „Earth Hour Evolution” din acest an. Activitățile s-au desfășurat între orele 12.00 și 15.00, în Parcul Libertății, în fața statuii lui Vasile Lucaciu. Desene pe asfalt pentru cei mici, minibaschet sau lansarea de zmeie sunt doar câteva dintre activitățile organizate cu această ocazie.

Tot sâmbătă, în jurul orei 14.00, peste 100 de bicicliști au pornit din fața Catedralei Romano-Catolice într-un marș pe două roți, pentru a demonstra că ciclismul este o alternativă de zece ori mai sănătoasă și de o sută de ori mai ecologică decât mașinile. Printre aceştia s-a numărat deputatul Kereskenyi Gabor, precum și consilierii Maskulik Csaba și Kovacs Mate. “Concret prin acest eveniment dorim să arătăm că suntem mulți cicliști în Satu Mare și că avem nevoie de o infrastructură ciclistă în tot orașul pentru că avem aceleași drepturi ca și automobiliștii“, a declarat directorul executiv al Societății Carpatine, Janos Mark Nagy.
A fost urmat traseul Piaţa Libertăţii – strada Ştefan cel Mare – Ady Endre – Rodnei – Avram Iancu – Calea Traian – bulevardul IC Brătianu – Piaţa Libertăţii.

Ziua s-a încheiat cu lansarea de lampioane, acțiune care s-a desfăşurat în intervalul orar 20.30-21.30, în Piața 25 Octombrie.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts