Peste 20 de milioane de euro pentru maşini noi de poliţiepolitia1

Ministerul Afacerilor Interne a alocat, pentru anul 2015, mai bine de 20 de milioane de euro pentru achiziţionarea de autoturisme noi pentru poliţişti, a arătat ieri ministrul Gabriel Oprea în cadrul videoconferinţei de prezentare a bilanţului MAI pe anul 2014. La şedinţa de evaluare a activităţii Ministerului Afacerilor Interne au participat, alături de vicepremierul Gabriel Oprea, şi preşedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta dar şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, şeful SRI, Eduard Hellvig, şi adjunctul acestuia, Florian Coldea, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc şi şeful interimar al DIICOT, Giorgiana Hosu. Din judeţul Satu Mare, la videoconferinţă au asistat prefectul Eugeniu Avram, precum şi şefii tuturor instituţiilor subordonate MAI.

În cuvântul său, Gabriel Oprea a arătat că în cursul anului trecut, la nivel naţional infracţionalitatea a scăzut pe toate palierele. Totodată, a mai arătat că au fost luate toate măsurile necesare pentru îmbunătăţirea vieţii angajaţilor MAI pentru ca aceştia să-şi poată îndeplini misiunile în care sunt angrenaţi. Astfel, pentru rezultate deosebite, în cursul anului trecut au fost promovaţi înainte de termen circa 21.000 de angajaţi MAI, din care peste 8.500 au fost poliţişti. De asemenea, au fost luate o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea logisticii. „Pentru anul 2015, avem prevăzută suma de 20,5 milioane de euro pentru achiziţionarea de autoturisme noi pentru poliţişti. De asemena, a fost înfiinţat un sistem naţional de intervenţii pentru situaţii de urgenţă speciale”, a mai arătat Gabriel Oprea, care a mulţumit tuturor colegilor din minister pentru activitatea din anul 2014. „Am fost şi rămânem o mare familie”, şi-a încheiat Oprea discursul.

Cuvinte de apreciere la activitatea angajaţilor MAI au mai spus preşedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Mircea Duşa, şeful SRI, Eduard Hellvig, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc şi şeful interimar al DIICOT, Giorgiana Hosu, sau ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

De asemenea, la finalul videoconferinţei, prefectul Eugeniu Avram a mulţumit instituţiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne din judeţ pentru activitatea desfăşurată în cursul anului trecut şi le-a urat succes în activitate pentru anul în curs.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts