Peste 5.000 de elevi sătmăreni au simulat luni Bac-ulbac

Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a şi-au putut evalua ieri cunoştinţele în cadrul primei probe la simulările pentru Bacalaureat, cea la Limba şi literatura română. Peste 5.000 de elevi sătmăreni au susţinut ieri această probă, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare.

Prima probă a simulărilor pentru Bacalaureat a debutat la ora 8.30, când elevii au intrat în clasă, iar de la ora 9.00 a început proba propriu-zisă. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Satu Mare, Adriana Dângă, subiectele pentru această primă probă, la Limba şi literatura română, au fost transmise de Centrul Naţional de Examinare, acestea fiind diferite în funcţie de categorie: real sau uman. “Din discuţiile purtate cu inspectorul de specialitate, Natalia Boloş, subiectele au fost de dificultate medie şi conform programei şcolare parcurse până în prezent. Din fericire, nu au fost semnalate evenimente deosebite”, a precizat Adrian Dângă.

Proba a fost suţinută de peste 5.000 de elevi sătmăreni din care 2.100 elevi de clasa a XI-a şi 2.924 de elevi de clasa a XII-a. “Subiectele nu au fost foarte dificile, însă pentru o notă bună trebuia să fii bine pregătit. Personal mă aştept la o notă destul de mare, opt sau nouă”, ne-a declarat unul dintre elevii care tocmai a ieşit de la simularea de Bac de ieri.

Simulările la Bacalaureat vor continua azi cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă, iar mâine cu proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie). Vineri, 6 martie, se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru clasa a XII-a). Rezultatele la aceste simulări vor fi afişate în data de 12 martie.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts