Peste 9.000 de carduri de sănătate îşi aşteaptă beneficiariiGeorgeta-Pop

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare le solicită sătmărenilor să se prezinte la sediul instituţiei pentru a intra în posesia cardurilor de sănătate rămase nedistribuite până în prezent. Potrivit directorului CJAS, Georgeta Pop (foto), mai sunt de repartizat peste 9.000 de carduri de sănătate. “Îi rugăm pe sătmărenii care nu au intrat în posesia acestora, să se prezinte la sediul instituţiei noastre pentru a-şi ridica cardurile de sănătate. Este foarte important de ştiut că, după ce vor intra în posesia lor, beneficiarii trebuie să păstreze aceste carduri întocmai ca pe un buletin de identitate pentru că este un act foarte important”, a mai precizat Georgeta Pop.

Cardurile de sănătate vor deveni obligatorii după data de 1 aprilie în cazul în care asiguraţii se vor prezenta la medicii de familie sau medicii specialişti pentru a beneficia de un serviciu medical. În prezent, merg în paralel ambele sisteme, atât cel clasic, pe baza adeverinţei de asigurat, cât şi după sistemul cardurilor de sănătate. Directorul CJAS Satu Mare a mai dorit să-i informeze pe asiguraţii sătmăreni că orice neregulă apărută în cazul cardurilor de sănătate, fie că este vorba despre diferite greşeli, fie că este vorba despre schimbări în statutul asiguratului, să fie raportată doar acestei instituţii.

Pentru judeţul Satu Mare au fost tipărite circa 250.000 de carduri de sănătate, nefiind vizaţi şi cei 70.000 de copii şi tineri cu vârsta până la 18 ani.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts