Pregătirile pentru sacrificarea mieilor de Paşte sunt în toimodul

Sătmărenii care în acest an îşi vor procura şi sacrifica un miel de Paşte în Piaţa de vechituri vor avea o surpriză plăcută. Sacrificarea mieilor de Paşte nu se va mai face în vechea locaţie ci într-un modul modern achiziţionat de Primăria Satu Mare în acest scop.

Modul modern
Potrivit primarului Dorel Coica, Primăria Satu Mare a achiziţionat de curând un modul de sacrificare modern care va fi folosit pentru sacrificarea mieilor de Paşte în Piaţa de vechituri. „Este un container modern care va îmbunătăţi semnificativ condiţiile de sacrificare din zonă. Dacă până acum mieii erau sacrificaţi într-un loc amenajat special pentru această activitate, începând din acest an avem la dispoziţie acest container dotat cu tot ce este necesar”, a arătat primarul Dorel Coica.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Nicolae Dumuţa, a arătat că modulul de sacrificare asigură toate condiţiile necesare pentru sacrificarea mieilor. „Este un container special, care asigură condiţiile de igienă necesare, iar spaţiile sunt delimitate, astfel încât cumpărătorii nu vor avea posibilitatea să vadă cum sunt sacrificaţi mieii. Va avea o fluiditate mai bună ca şi vechea locaţie. Direcţia Sanitar Veterinară va asigura, şi în acest caz, suportul necesar pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului de sacrificare”, a arătat Nicolae Dumuţa.

Sacrificarea începe de miercuri
Noul modul dispune de zece locuri de sacrificare, angajaţii Administraţiei Domeniului Public lucrând ieri de zor pentru pregătirea acestuia.

Sacrificarea mieilor de Paştele catolic va începe de miercuri şi va dura până sâmbătă, în intervalul orar 8.00 şi 17.00. De Paştele ortodox campania de sacrificare a mieilor va demara marţi, 7 aprilie, şi va dura până sâmbătă, 11 aprilie, în acelaşi interval orar. „Dacă vor fi cereri şi după ora 17.00, programul va fi prelungit fără probleme”, a mai arătat Nicolae Dumuţa.

În ceea ce priveşte mieii, directorul DSVSA a arătat că sunt suficienţi pentru sacrificare, doar că sunt ceva mai mici decât anul trecut. „Timpul nu a permis o perioadă prea lungă de păşunat a mieilor dar, şi în aceste condiţii, vor fi suficienţi pentru cele două sărbători pascale”, a arătat Dumuţa. Anul trecut, la punctul din Piaţa de vechituri au fost sacrificaţi de Paşte circa o mie de miei.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts