Promovabilitate de 47,44% la simularea Evaluării Naţionalesimulare

Rezultatele obţinute de elevii sătmăreni de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naţionale arată faptul că aceştia nu sunt nici pe departe pregătiţi pentru aceste examene. Potrivit rezultatelor prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), mai puţin de jumătate dintre elevi au luat note de trecere.

În conformitate cu datele centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, la simularea Evaluării Naționale din acest an, desfăşurate la începutul săptămânii trecute, au participat 3.010 elevi de clasa a VIII-a din judeţ. Dintre aceştia, doar 1.428 elevi au reuşit să obţină note mai mari de 5, ceea ce reprezintă o pondere de 47,44%.

Pe discipline, la Limba și literatura română, din cei 3.056 elevi prezenți, 1.872 au luat note peste 5, ponderea fiind de 61,25%. La Limba și literatura maghiară, din cei 899 elevi prezenți, 685 au luat note peste 5, ponderea fiind de 76,19%, în timp ce la Limba și literatura germană, din cei 61 elevi prezenți, 47 au luat note peste 5, ponderea fiind de 77,04%. Cele mai proaste rezultate au fost obţinute la Matematică unde din cei 3.055 elevi prezenți au luat note peste 5 doar 840, ponderea fiind de doar 27,49%. În situația analizată pe discipline sunt incluși și elevii care nu au participat la toate probele.

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Inspectorul şcolar general, Claudiu Mondici, a afirmat că notele obţinute la aceste simulări pot fi trecute în catalog doar la solicitarea elevului. Rezultatele acestor simulări au fost afişate în cursul zilei de ieri la toate unităţile gimnaziale de învăţământ.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts