Radu Sabou a luat premiul I la Festivalul Internaţional de Film de la PiteştiSabou

Cinefilii de vârstă şcolară şi-au dat întâlnire la Cinematograful „Sebastian Papaiani” din Piteşti unde a avut loc, vinerea trecută, Festivalul internaţional de film pentru copii „Youth Cinefest”. Manifestarea organizată de Consiliul Judeţean Argeş, prin Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti, s-a bucurat de o largă participare.

Locul I l-au meritat două filme: „Casa unde începe drumul” (Radu Ştefan Sabou – Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare), respectiv „Încă frumoşi” (produs de „Phantasia” – Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti), respectiv pe locul al II-lea s-au clasat „Pe aripile bucuriei…” („Floare de colţ” – Şcoala de Excelenţă „Sf. Muceniţă Filoteea” Piteşti) şi „Umbrele trecutului” (Rareş Litescu, elev din Piteşti), iar locul al III-lea a fost împărţit de: „Călător prin satul meu” („Trio D” – Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” Domneşti) şi „Children around us” (Irem Basaran – Luleburgaz Highschool Turcia).

Juriul a fost alcătuit din directoarea Şcolii Populare de Arte, Gabriela Pendiuc, regizorul Peter Van Til din Olanda şi directoarea Centrului Cultural Piteşti, Carmen Salub.

Filmul elevului sătmărean Radu Sabou, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, activând în cadrul Cenaclului “Alfazet” de pe lângă Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, povesteşte despre destinul copilului Marcel Ursan care de la vârsta de patru luni a fost crescut de familia Trif din Ianculeşti, Carei.

Scos din mediul ostil în care s-a născut, copilul acesta s-a dezvoltat foarte frumos, devenind unul din elevii eminenţi ai Şcolii Gimnaziale “Vasile Lucaciu” din Carei. Juriul concursului în frunte cu preşedintele acestuia, Peter Van Til din Olanda, a apreciat ideea, dar şi realizarea artistică a acestui film documentar. Menţionăm că Radu Sabou se află la prima sa participare la un concurs de acest gen, iar performanţa dobândită constituie o premisă serioasă pentru viitoarea sa carieră de regizor de film.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts