Reabilitarea termică a imobilelor, frânată de certurireabilitare

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a precizat ieri că reabilitarea termică a unor blocuri a fost suspendată din cauza unor neînţelegeri între proprietari. De asemenea, edilul şef sătmărean a precizat că se întâmpină unele probleme şi cu o firmă care execută lucrări de reabilitare, reprezentanţii societăţii urmând să fie chemaţi la o serie de discuţii cu reprezentanţii administraţiei locale.

Încă 2.000 de apartamente intră în reabilitare
Primarul Dorel Coica a precizat că a fost aprobată reabilitarea a încă 2005 apartamente. Din păcate, în unele cazuri lucrările au fost suspendate din cauza unor neînţelegeri între proprietari. „În ultima şedinţă tehnică am mai aprobat 2005 apartamente pe care să le introducem spre reabilitare. Au mai fost unele probleme legate de anumite asociaţii şi, din păcate, unul sau două blocuri au trebuit tăiate de pe listă. Este un bloc cu patru scări, trei scări doresc să se reabiliteze şi au contracte, au tot, dar o scară nu doreşte acest lucru. Fiind bani europeni, legea spune clar: ori tot blocul ori niciunul. Nu i-am scos de pe listă, dar i-am amânat. Oamenii aceia trebuie să înţeleagă că o reabilitare înseamnă o economie de bani, înseamnă confort termic foarte bun”, a spus Dorel Coica.

Probleme şi cu executantul
Edilul şef sătmărean a precizat că va invita o firmă din Bucureşti, care realizează lucrări de anvelopare în municipiul Satu Mare, la masa discuţiilor, din cauza unor întârzieri înregistrate la calendarul lucrărilor. „Au fost la început nişte mici litigii. Era o firmă din Bucureşti asupra căreia aveam nişte suspiciuni, pentru că m-am interesat de modul cum au lucrat în Bucureşti, în anumite sectoare. Şi mi se pare că lucrează destul de greoi. Voi mai avea discuţii când vor reveni. O să am discuţii la modul foarte serios. Noi dorim să încheiem cât mai repede lucrările la cele 500 de apartamente care se află în execuţie. Noi vom fi zi de zi în teren pentru a-i supraveghea”, a conchis Dorel Coica.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts