Şapte elevi eliminaţi din examene la simulările de la Bac-BAC

Şapte elevi au fost eliminaţi din examen la cea de a treia probă a simulărilor de la Bacalaureat pentru tentativă de fraudă. La fel ca şi în cazul examenelor propriu-zise, Matematica a reprezentat cea mai grea probă la aceste simulări. Atât elevii de clasa a XI-a cât şi cei de a XII-a nu s-au arătat foarte mulţumiţi de lucrările făcute afirmând că trebuie să se pregătească mai temeinic pentru examenele reale.

Proba a treia la simulările examenelor de Bacalaureat, cea obligatorie a profilului, adică Matematică şi Istorie, a fost susţinută la Satu Mare de 5.318 elevi din care 2.322 elevi de clasa a XI-a şi 2.996 de elevi de clasa a XII-a. Dintre aceştia, 4.007 elevi au susţinut proba la Matematică, din care 1.626 elevi de clasa a XI-a şi 2.381 de clasa a XII-a, iar 1.311 au susţinut proba la Istorie, din care 696 elevi de clasa a XI-a şi 615 elevi de clasa a XII-a. Potrivit inspectorului şcolar general, Claudiu Mondici, în timpul desfăşurării probei, şapte elevi, toţi de la Grupul Şcolar de Industrie Alimentară “George Emil Plade”, au fost eliminaţi din examen din cauza faptului că au fost depistaţi cu telefoanele mobile asupra lor în timpul desfăşurării acestuia.

Cu toate că nu au fost considerate foarte grele de către cadrele didactice, mai ales că exerciţii de acest gen au mai fost făcute la cursuri, elevii au declarat că subiectele au fost destul de dificile. „Nu mă aşteptam să primim subiecte atât de dificile. Din punctul meu de vedere, exerciţiile au fost destul de greu de rezolvat, ceea ce mă face să cred că mai am încă mult de muncă până anul viitor”, ne-a declarat un elev de clasa a XI-a. „Nu pot spune că au fost exagerat de dificile subiectele, dar nu sunt foarte încântat de lucrarea mea. Trebuie să mă pregătesc mai bine dacă doresc o notă mai mare în vară”, ne-a spus şi un elev de clasa a XII-a. Inspectorul şcolar general, Claudiu Mondici, consideră că aceste simulări îi pot ajuta pe elevi. „Sunt benefice aceste simulări în special pentru elevii de clasa a XII-a, care pot vedea astfel cât de pregătiţi sunt pentru adevăratele examene de Bacalaureat, dar şi pentru elevii de clasa a XI-a, pentru care reprezintă un adevărat antrenament pentru aceste examene. De asemenea, mai pot îndrepta unele lucruri acolo unde văd că situaţia nu este prea bună”, a mai precizat Claudiu Mondici.

După o zi de pauză, mâine se va desfăşura ultima probă a simulărilor la Bacalaureat, cea la alegere a profilului şi specializării, la care vor participa doar elevii de clasa a XII-a. Rezultatele la aceste simulări vor fi afişate în data de 12 martie.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts