Sătmărenii gospodari îşi rezervă din iarnă sejurul din varăturism

Omul gospodar îşi face iarna car şi vara sanie. Tot aşa, sătmăreanul gospodar îşi rezervă din iarnă sejurul din vară, beneficiind de reduceri importante. Optând pentru ofertele early booking (înscrieri timpurii), aceştia pot economisi sute de euro. Numărul sătmărenilor care îşi rezervă din timp vacanţele estivale creşte de la un an la altul. Destinaţiile preferate de aceştia sunt: Turcia, Grecia şi Bulgaria. Însă există şi sătmăreni amatori de sejururi în destinaţii exclusiviste, cum ar fi Republica Dominicană, Mexic, Insulele Maldive sau insula Bora Bora. În pofida reducerilor de până la 40% şi a preţurilor destul de scăzute, sătmărenii nu se înghesuie să-şi rezerve sejururi pe litoralul românesc.

Early booking, un sistem avantajos
În fiecare an, pe 28 februarie se sfârşeşte prima perioadă în care pot fi cumpărate oferte early booking (rezervări anticipate, înscrieri timpurii) pentru vacanţele din acel an. În această perioadă, de obicei, sunt disponibile cele mai mari reduceri, de până la 30% sau chiar 40%, în funcţie de operator şi hotel. Sătmărenii care n-au reuşit să cumpere un pachet de vacanţă până pe 28 februarie, mai au o şansă în martie. Reducerile, însă, sunt mai mici. Din 1 mai începe sezonul estival. Un avantaj esenţial al unei oferte cumpărate din timp este paleta largă de hoteluri. În destinaţii turistice populare precum Turcia, Grecia şi Bulgaria, cele mai bune hoteluri în raport calitate-preţ sunt primele care îşi ocupă camerele 100% pentru sezonul cald.

Când cumpără o ofertă early booking, sătmărenii au timp să se documenteze corespunzător şi să găsească oferte disponibile exact la hotelul pe care îl vor. Pe lângă faptul că găsesc locuri disponibile, preţul este unul competitiv. Dacă aşteaptă însă să vină vara, există riscul să nu mai găsească locuri şi să fie nevoiţi să accepte un alt hotel, mai puţin bun şi la un preţ mai mare sau să se gândească la alternative de cazare.

Turcia, Grecia şi Bulgaria, în top
Numărul sătmărenilor care optează pentru ofertele early booking creşte de la un an la celălalt, ne-a declarat reprezentantul agenţiei de turism House of Travel din municipiul Satu Mare, Robert Tar. Clienţii au beneficiat de reduceri cuprinse între 20-40% dacă şi-au rezervat vacanţele până în data de 28 februarie. Cei care îşi rezervă vacanţele până la sfârşitul acestei luni pot beneficia de reduceri cuprinse între 15-30%.

Destinaţiile preferate ale sătmărenilor sunt Turcia, Grecia şi Bulgaria. Preţul unui sejur în Antalya începe de la 300 de euro de persoană, cel al unui sejur în Grecia de la 100 de euro de persoană, iar cel al unuzia în Bulgaria de la 100-150 de euro, ne-a declarat Robert Tar.

Amatori de croaziere şi destinaţii de lux
Unii sătmăreni mai cu dare de mână au optat pentru destinaţii exotice. Clienţii agenţiei de turism House of Travel şi-au rezervat sejururi în Republica Dominicană, în Cancun – Mexic, în Insulele Maldive, respectiv în insula Bora Bora. Este vorba de destinaţii mai exclusiviste, cu preţuri pe măsură. De exemplu, preţul unui sejur în Republica Dominicană, de zece nopţi, în regim all-inclusiv, începe de la 1.000 de euro pe persoană.

Numeroşi sătmăreni au optat pentru croaziere. “Croazierele s-au vândut foarte bine în acest an. Preţurile încep de la 150 de euro de persoană pentru o croazieră de o săptămână. De asemenea, am vândut numeroase croaziere în Insulele Canare, cu zbor din Viena, la preţuri începând de la 350 de euro de persoană”, ne-a declarat reprezentantul agenţiei House of Travel, Robert Tar.

Sătmărenii, neinteresaţi de litoralul românesc
Interesul sătmărenilor vizavi de litoralul Mării Negre este destul de scăzut, aceştia preferând să-şi petreacă vacanţele în străinătate. În cadrul reducerilor early booking, se acordă reduceri de până la 40% pentru sejururi în toate staţiunile de pe litoralul românesc. Preţurile încep de la 200-300 de lei pentru o săptămână petrecută la un hotel de două stele. În pofida acestor reduceri, sătmărenii nu se înghesuie să-şi petreacă vacanţa de vară pe litoralul Mării Negre.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts