Sătmărenii, îndemnaţi să redirecţioneze 2% din impozitul pe venitstea

Sătmărenii sunt informaţi şi îndrumaţi să doneze spre ONG-uri care activează în domeniul protecţiei sociale 2% din impozitul pe venit. În acest scop, Asociaţia Stea, alături de alte organizaţii non-guvernamentale din judeţ, au demarat o amplă campanie de informare a sătmărenilor.

Procedură simplă
După ce săptămâna trecută Asociaţia Stea a organizat un flash-mob pentru promovarea posibilităţii de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit spre ONG-uri, ieri, la sediul Primăriei Satu Mare, a avut loc o întâlnire care a avut ca scop informarea sătmărenilor în acest sens. Alături de reprezentanţii Asociaţiei Stea, la întâlnirea de la sediul Primăriei Satu Mare au mai fost prezenţi primarul Dorel Coica, reprezentanţii instituţiilor care au ca obiect de activitate protecţia socială, reprezentanţii altor ONG-uri din judeţ.

În deschidere, directorul Asociaţiei Stea, Cristina Maria Bala, a arătat că întâlnirea are ca scop informarea populației cu privire la mecanismul ce permite oricărui contribuabil să direcționeze 2% din impozitul pe venit către o organizație neguvernamentală și sensibilizării sătmărenilor să aleagă să folosească acest mecanism pentru a susține acțiunile unuia dintre ONG-urile active în domeniul social în comunitatea noastră. “Nimeni nu pierde nimic. Dacă nu sunt redirecţionaţi, acei 2% se duc la bugetul de stat. Redirecţionaţi, aceşti bani rămân în judeţ. Haideţi să investim cu toţii în Satu Mare şi prin acest mod”, a spus Cristina Bala. Modalitatea de redirecţionare este cât se poate de simplă. Fiecare sătmărean care doreşte acest lucru, nu trebuie să facă altceva decât să completeze Formularul 200 sau 230 şi să-l depună la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice.

Îndemn de la primar
Şi primarul Dorel Coica i-a îndemnat pe toţi sătmărenii să redirecţioneze cei 2% pentru ONG-urile sătmărene. “Orice cetăţean care are un contract de muncă legal poate solicita redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit. Facem un apel şi la angajatori să-i informeze pe angajaţi cu privire la această posibilitate”, a afirmat primarul Dorel Coica.

Cu fondurile revenite din redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit, anul trecut, Asociaţia Stea a ajutat 97 de copii şi tineri în vederea prevenirii abandonului şcolar , 18 copii prin înscrierea la grădiniţă sau şcoală, 169 de copii şi tineri printr-o gustare în timpul activităţilor educative, precum şi 52 de părinţi prin activităţi de educaţie. Pentru anul 2015 se are în vedere reluarea activităţilor educative realizate în zonele defavorizate prin continuarea Caravanei EducAlternativa, sprijinirea integrării la grădiniţă şi şcoală, asigurarea materialelor educative şi rechizitelor şi consilierea parentală şi educaţia pentru sănătate.

Anul trecut, judeţul Satu Mare s-a situat pe un loc cuprins între 20-30 la nivel naţional în ceea ce priveşte redirecţionarea celor două procente, însă, cu toate că în ultimii ani numărul contribuabililor a crescut în judeţ, sumele provenite sub această formă au scăzut.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts