Şcoală generală transformată în centru tehnologic06-03-2015-invitatie.indd

Primăria Satu Mare va inaugura azi în fosta clădire a Şcolii Generale nr. 13 „Centrul Tehnologic, de Inovare şi de Afaceri în Municipiul Satu Mare”, realizat în cadrul proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.

Proiectul a fost finanţat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în calitate de unitate de management şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de organism intermediar prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Durata de implementare a proiectului a fost de 37 de luni (17.02.2012- 16.03.2015). Valoarea totală a proiectului a fost de 3.916.551 de lei.

Obiectivul specific al proiectului l-a constituit reabilitarea unei clădiri aflate într-o stare avansată de degradare, respectiv fosta Şcoală generală nr. 13, situată pe str. I.L.Caragiale, nr. 1 şi înfiinţarea unui Centru Tehnologic de Inovare şi de Afaceri, contribuind astfel la dezvoltarea economică a municipiului Satu Mare în general, şi la dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din zona de nord a municipiului prin creşterea atractivităţii zonei ţintă, în special.

Principalele rezultate obţinute la finalizarea proiectului sunt: reabilitarea imobilului existent, mansardarea acestuia şi crearea a zece spaţii destinate închirierii pentru desfăşurarea activităţilor de producţie şi de prestări servicii precum şi a unei săli de conferinţe şi a unei săli de întâlniri şi negocieri. De asemenea, se are în vedere asigurarea facilităţilor necesare desfăşurării activităţilor de producţie/ prestări de servicii , respectiv utilităţi – apă, gaz, curent, telefonie fixă, conexiune internet, server.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts