Se zvoneşte prin ziare …l Majoritatea românilor se uită la televizor atunci când se transmit informaţii despre arestări şi condamnări. Şi cred că aceste transmisiuni pot contribui la diminuarea corupţiei. Potrivit unei recente cercetări IRES, 57% din cei chestionaţi spun că sunt interesaţi şi foarte interesaţi de astfel de transmisiuni. Sondajul reconfirmă încrederea mare şi foarte mare în DNA, de 63 %.
l Parlamentarii din Comisia pentru Cod Electoral au strecurat, în legea finanţării partidelor, o prevedere care dă posibilitatea împrumutării de la persoane fizice şi juridice. Practic, o astfel de prevedere face extrem de dificil controlul banilor rulaţi de formaţiunile politice.
l Fostul preşedinte Traian Băsescu ar mai putea rămâne o vreme în Vila Lac 3 până când noua locuinţă de protocol va fi reabilitată. Executivul a respins un proiect de ordonanţă de urgenţă care dădea posibilitatea de a i se oferi lui Băsescu o altă locuinţă până cea atribuită va fi reabilitată.
l Ambasadele SUA şi Olandei au reacţionat referitor la decizia Camerei Deputaţilor de a nu îi ridica imunitatea lui Laszlo Borbely pentru care DNA a cerut aviz de începere a anchetei. „Unul dintre principiile de bază ale democraţiei este ca toţi oamenii să fie egali în faţa legii”, a precizat Ambasada SUA. Ambasada Olandei a arătat că „urmăreşte evoluţiile cu îngrijorare”.
Voicu D. Rusu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts