Se zvoneşte prin ziare…l Aflat într-o scurtă vizită la Kiev, preşedintele Klaus Iohannis a convenit cu Petro Poroşenko, omologul său ucrainean, ca ţara noastră să ofere asistenţă medicală soldaţilor răniţi în conflictul cu separatiştii din estul Ucrainei. În conferinţa comună de presă, Poroşenko le-a spus jurnaliştilor că a discutat la Berlin despre aceeaşi problemă, şi urmează ca Germania să ofere şi ea un ajutor similar.

l Premierul Victor Ponta a declarat că nu este exclusă posibilitatea ca taxele să fie reduse până la sfârşitul acestui an, menţionând că este prea devreme, totuşi, să precizeze care ar putea fi aceste taxe. El a adăugat că este încrezător că România va respecta ţinta de deficit fiscal de 1,8% din PIB stabilit cu FMI.

l Chişinăul trebuie să se apropie de NATO, întrucât statul moldovean este în pericol, a avertizat preşedintele Nicolae Timofti. În acest context, el a făcut referire la războiul din Ucraina şi la proiectul secret „Novorossia” (Noua Rusie). Acest proiect include şi Republica Moldova. „Astfel, şansa ţării noastre este apropierea şi colaborarea cu NATO” a subliniat şeful statului moldovean.

l Fostul preşedinte polonez, Lech Walesa, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în anul 1983, consideră că Occidentului nu-i rămâne altceva de făcut decât „să răspundă cu forţa” la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. „Putin şi Rusia au călcat în picioare principiile pe care este construită Europa: libertate, tratate, înţelegerii, garanţii” a declarat Walesa.

l Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, vorbeşte despr e mărirea alocaţiei copiilor, dar nu ştie care este valoarea acesteia. Ea spune că PNL are un proiect care prevede că „îndemnizaţia pentru copii, de 46 de lei, adică 10 euro, ar trebui mărită.” DE fapt, alocaţia pentru copii este de 42 de lei.

Voicu D. Rusu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts