Spectacol caritabil realizat de actorii Teatrului de Nordteatru

O acţiune caritabilă care are ca scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea regizorului tehnic Viorica Botar va fi organizată joi de actorii Secţiei Române a Teatrului de Nord. Aceştia vor prezenta piesa “Omul care a văzut moartea”, de Victor Eftimiu, de la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Teatrul de Nord Satu Mare, intrarea la spectacol se face pe bază de invitații, care pot fi ridicate de la Agenţia de Bilete a teatrului sau de la Casa de Cultură. Donația minimă pentru o invitație este de 20 lei. Banii strânşi vor fi donaţi regizorului tehnic Viorica Botar, diagnosticată cu o boală foarte gravă. Prin intermediul unui mesaj emoţionant, actorii Secţiei Române apelează la sătmăreni. „Ştim că boala nu poate fi alungată uşor, dar e important să fim uniţi în lupta cu ea. De aceea, joi, de la orele 19:00, susţinem un spectacol caritabil. Haideţi să ne unim cu toţii. Să rupem din timpul nostru şi să dăm o mână de ajutor acolo unde este nevoie, să înţelegem că trebuie să ne ajutăm unii pe alţii cu cât putem, pentru că ne datorăm asta unul altuia. Să fim alături de Viorica Botar, atât financiar, cât şi pentru ca ea să ştie că nu este singură în lupta asta, că spectacolele la care a lucrat şi care au oferit atât de multe comunităţii, nu au fost în van, şi că oamenii au învăţat ceva din ele: să fie mai buni, mai înţelegători, să privească în jur cu empatie şi consideraţie la semenii lor”, se arată în comunicatul respectiv.

“Omul care a văzut moartea”, farsa interbelică a lui Victor Eftimiu, ne aduce aminte, cu mijloacele comediei, cât de vulnerabili suntem în dorinţa noastră de parvenire. Regia artistică este semnată de Andrei Mihalache, scenografia de Alexandru Radu, iar din distribuţie fac parte Stelian Roşian, Carmen Frăţilă, Dorina Nemeş, Vasile Blaga, Sergiu Tăbăcaru şi Vlad Chico.
Bogdan Tulbure

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts