Telenovelă în metru certezeanbogdan-gheorghe

Povestea lui Bogdan Gheorghe, bărbatul din Certeze care în 13 februarie a protestat căţărat pe un stâlp de electricitate din faţa Primăriei, continuă cu noi accente tragi-comice. Sora lui Bogdan Gheorghe, respectiv Floare Marina, acuză edilii din localitate că o presează să le cedeze o parte din proprietatea sa pentru a-i construi omului o casă.

Poveste cu valenţe tragi-comice
Floare Marina i s-a plâns ieri prefectului Eugeniu Avram că persoane din conducerea Primăriei Certeze fac presiuni asupra ei pentru a ceda o parte din curtea sa pentru ca administraţia locală să îi poată construi o casă fratelui său, bolnav psihic. Femeia spune că este de acord ca fratele ei să locuiască într-o colibă improvizată, dar nu vrea ca acesta să aibă tocmai o construcţie în spatele casei sale. “Sunt soră cu el după mama. Eu am grijă acum de mama mea, care este bolnavă, mai am grijă de doi copii şi de Bogdan Gheorghe pe care l-am lăsat să îşi amenajeze o colibă pe terenul meu. Iar domnul primar şi viceprimar mă presează să îi dau pământul întabulat fratelui meu să îi construiască ei casă. Chiar dacă primăria ar dori să îi amenajeze o cameră, pe terenul meu nu poate, nu pot să îi dau acte să îl întabulez pe terenul meu sau să întabulez primăria”, spune Floare Marina.

Teroare sau închipuire?!
Povestea prinde un contur şi mai tragi-comic în momentul în care Floare Marina spune că din cauza unor presupuse presiuni a cedat psihic. “Domnul viceprimar mă torturează psihic. Îl tot trimite pe frate-meu să vină la mine. La mine nu e centru. Că atunci mă leg cu o pancartă şi scriu centru de îngrijiri boschetari. Într-o noapte s-a aprins o casă, iar lângă mine mai este un cuib de hoţi. Iar poliţia nu ia măsuri. Am şi filmat pe stick”, mai spune Floare Marina.

Prefectura intervine lămuritor
Şeful Serviciului Juridic din cadrul Instituţiei Prefectului, Cosmin Dorle, a precizat că nimeni nu o poate constrânge pe femeie să cedeze o parte din terenul său, chiar dacă Bogdan Gheorghe este fratele ei vitreg. “Dacă sunteţi proprietară, cu extras CF (carte funciară, n.red.) nimeni, nu primăria nu alte persoane fizice, nimeni nu poate să vă încalce dreptul de proprietate, care este prevăzut în Constituţie. Doar cu o sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă, prin care să vă oblige într-un fel sau altul. Dar altfel nu vă poate obliga nici primăria şi nici altcineva să lăsaţi pe cineva pe proprietatea dumneavoastră să îşi facă o casă”, a declarat Cosmin Dorle.

Istoria unui destin ingrat
La începutul lunii februarie, viceprimarul comunei Certeze, Ioan Aurel Ciorbă, i-a impus lui Bogdan Gheorghe să părăsească un fost grajd din localitate – repartizat de Consiliul Local în anul 2009, pe motiv că acesta ar fi provocat un incendiu, soldat cu pagube materiale consistente. Supărat şi disperat că nu va mai avea unde să locuiască, Bogdan Gheorghe – eliberat din închisoare în luna decembrie anul trecut şi cunoscut ca având afecţiuni psihice, a ales să protesteze urcând pe un stâlp de alimentare cu energie electrică din faţa Primăriei. Acum locuieşte temporar în curtea sorei sale vitrege.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts