Ucrainenii sătmăreni, la ceas aniversarucraina

Uniunea Ucrainenilor din România (UUR) a marcat sâmbătă la Satu Mare 25 de ani de existență a uniunii , 15 ani de la înființarea filialei sătmărene și totodată comemorarea poetului ucrainean Taras Șevcenko. Evenimentul a debutat cu cuvântul de deschidere al președintelui Uniunii Ucrainenilor din România , Ștefan Buciută, care le-a înmânat membrilor fondatori ai Filialei Satu Mare a UUR diplome de onoare și plachete care să marcheze împlinirea a 15 ani de activitate. A urmat apoi un program artistic susținut de invitați din Suceava și Maramureș. Ansamblul de dansuri ucrainene din Bâlcău, “Kozaciok” și corul “Vocile Ronei” au prezentat timp de o oră câteva din elementele folclorice și cultura poporului ucrainean.

Prezent la manifestările organizate sâmbătă a fost și reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Eugeniu Avram, care a dorit să îi asigure de respectul autorităților pentru valorile și cultura poporului ucrainean. “Mă bucur să fiu alături de comunitatea ucraineană din România în acest moment atât de important. Doresc să le amintesc că au tot sprijinul și respectul autorităților și a Guvernului care apreciază activitățile care scot în evidență frumusețea culturii unui popor.”, a declarat prefectul Eugeniu Avram.
Evenimentul s-a încheiat cu ceremonia de depunere a coroanelor la bustul poetului Taras Șevcenko din parcul de pe bulevardul Vasile Lucaciu din Satu Mare.
Alexandra Ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts