Am luat tricoul lui Florin Gardoşturneu

Fotbalul jucat cu sufletul… aşa ar putea fi descris turneul caritabil organizat marţi în sala Traian Vuia şi în care organizatorii au încercat să strângă o sumă cât mai mare de bani pentru a-i ajuta pe copiii cu autism.

Cu zece echipe la start, cu şefi de instituţii, poliţişti, profesori, jurnalişti, funcţionari din Primărie, Consiliul Judeţean, Protecţia Copilului ori simpli iubitori de mişcare în teren, Cupa Albastră a avut şi o miză specială. Premiul cel mare, un tricou cu autograf donat de sătmăreanul nostru de la Southampton, Florin Gardoş.

S-a jucat în sistem eliminatoriu într-un fair-play total… Cu preşedintele C.J., Adrian Ştef, reuşind chiar să înscrie, sau cu fostul portar al Olimpiei, Ovidiu Suciu, apărând trei lovituri de departajare.

Până la urmă în finala de trei au ajuns echipele Nord Vest TV, Inspectoratul Şcolar şi Protecţia Copilului. Cele trei şi-au împărţit victoriile şi, la golaveraj, colegii noştri de la NV TV au luat premiul cel mare!

“Am promis că vom scoate la licitaţie tricoul dacă-l vom câştiga. Aşa vom şi face săptămâna viitoare. Sperăm să luăm cel puţin 500 de euro şi să-i dăm copiilor cu autism. Ei au mare nevoie de acea tablă specială care am înţeles că o poţi cumpăra cu 5-6000 de lei”, a spus Florin Mureşan, realizatorul emisiunii Săptămâna Sportivă de la Nord-Vest TV.

Echipele de pe locurile doi şi trei, Inspectoratul Şcolar (cu profesorii de educaţie fizică în prim-plan) şi Protecţia Copilului au primit mingi din partea FC Olimpia… pe care au anunţat că le vor dona copiilor cu nevoi speciale!

O acţiune extrem de reuşită în care fiecare dintre cei prezenţi la sală a participat cu o mică donaţie… La final s-au strâns peste 2500 lei şi promisiunea că diferenţa va fi acoperită din vânzarea la licitaţie a tricoului lui Gardoş.

“Un eveniment extrem de reuşit, îi felicit pe organizatori şi sper să continuăm astfel de acţiuni”, a spus preşedintele C.J., Adrian Ştef, în vreme ce fostul antrenor al lui Gardoş, prof. Dacian Nastai, era mândru că prin mâna lui a trecut actualul fundaş al lui Southampton. “Când viaţa îţi dă atât de multe lucruri bune e firesc să întorci şi să cauţi să faci fapte bune. Sunt mândru de Florin şi -i mulţumesc pentru gesturile de suflet pe care le face”, a spus Nastai.

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Satu Mare şi-a dorit să marcheze într-un mod mai deosebit Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului cu acest turneu, iar cu ajutorul banilor strânşi din donaţii şi-au propus cumpărarea unei table interactive pentru copiii cu tulburare din spectrul autist.

“Le mulţumesc tuturor pentru ajutor. Avem oameni minunaţi la Satu Mare iar acum am prins curaj şi cu siguranţă vom mai organiza astfel de evenimente cu scop caritabil.Aceşti copii merită din plin toată atenţia noastră”, a spus la final directorul Ramona Costin, principalul organizator al competiţiei.

Rezultate:

Poliţia-Prefectura 1-0
Insp. Şcolar- Lic Teologic Ortodox 1-0
Studenţii- NVTV 0-2
Consiliul Judeţean- Ferometal 1-1 (1-2 dp lov de departajare)
Protecţia Copilului- Primăria 2-1
TUR 2
Poliţia-Insp Şcolar 0-3
NVTV-Ferometal 2-1
Finala
Insp Şcolar- Protecţia Copilului 0-1
NVTV-Protecţia Copilului 5-1
NVTV-Insp Şcolar 2-3
1.NVTV 3p(7-4)
2.Insp Şcolar 3p (3-3)
3.Protecţia Copilului 3p (2-5)

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts