Amalia Tătăran, medalie de bronz la Europenele U23 de la Vicenzaamalia

Medalia de bronz cucerită vineri de echipa de spadă masculin la Campionatul European U23 de la Vicenza a fost dublată a doua zi de sătmăreanca Amalia Tătăran. Sportiva de la CS Dinamo, crescută la CS Satu Mare de Csiszar Francisc,  a cucerit medalia de bronz în proba de spadă feminin individual, după un parcurs excelent.
Coordonată de pe margine de tehnicianul George Epurescu, Amalia Tătăran a avut următorul parcurs pe tabloul de eliminare directă:

Tabloul de 64 – liber;
Tabloul de 32 – 15-12 cu  Anna Mroszczak (Polonia);
Tabloul de 16 – 15-14 cu Yulia Lichagina (Rusia);
Tabloul de 8 – 15-10 cu Magdalena Pawlowska (Polonia);
Semifinale – 10-15 cu Victoria Kuzmenkova (Rusia).
Celelalte trei sportive din România care au participat în proba de spadă feminin individual la Campionatul European U23 de la Vicenza au terminat pe următoarele poziții: Cezara Constantin – locul 15, Diana Ionele – locul 20 și Greta Vereș, şi ea sătmăreancă, – locul 26.

“Multumesc tuturor pentru felicitări si pentru susținere! Multumesc domnului Epurescu George ca a fost lângă mine, domnului Podeanu, domnului Csiszar, colegelor mele de la lotul olimpic de spada feminin si tuturor care au fost in spatele acestei medalii pe care am reusit sa o cuceresc azi pentru România!”, a postat Amalia Tătăran pe pagina personală de facebook imediat după festivitatea de premiere.

Amalia Tătăran confirmă astfel că e liderul noii generaţii de spadasine din România, o generaţie ce încearcă să se ridice la nivelul deja consacratelor Ana Maria Brânză, Simona Gherman sau Simona Pop.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts