Apartamente prădate de hoţi de Floriifurt

Locuinţele a două familii de sătmăreni din cartierul Micro 17, prieteni de familie, au fost sparte în seara zilei de duminică în timp ce petreceau împreună de Florii la o a treia familie. Hoţii au intrat în locuinţe forţând geamurile termopan din exterior şi s-au rezumat să fure doar bani, fără să se atingă de aparatura electronică sau electrocasnică. Poliţiştii sunt pe urmele hoţilor afirmând că în ultimele două săptămâni frecvenţa furturilor din locuinţe din cartierul Micro 17 a crescut simţitor.

Furaţi în timp ce petreceau
În momentul producerii furtului, familiile Asaftei şi Sabău, proprietarii celor două apartamente aflate la parter, care erau şi prieteni de familie, se aflau la o petrecere de Florii la o a treia persoană. Mai mult decât atât, locul în care era organizată petrecerea se afla la etajul întâi în aceeaşi scară cu apartamentul familiei Asaftei, călcat de hoţi.

În jurul orei 22.30, cei care au participat la petrecere au decis să se întoarcă fiecare la casele lor. Însă când membrii familiei Asaftei au intrat în apartament au constatat că geamurile de termopan au fost forţate şi că cineva a intrat în casă unde a răvăşit patul din dormitor şi sertarele cu haine. La o inventariere rapidă s-a constatat că lipsesc doar 200 de lei şi 10 euro din unul dintre port-monee. „Norocul nostru a fost că a luat doar banii din portmoneul soţului. Din cauza faptului că nu a avut timp, sau poate că s-a mulţumit doar cu atât, hoţul nu a mai căutat şi în geanta mea unde aveam o sumă mai mare de bani. În afară de suma de bani din portmoneul soţului, nu ne-a mai dispărut nimic din casă, nici laptop, nici televizoare color, nimic”, ne-a declarat Saraeva Asaftei, proprietarul apartamentului.

Cel care a sunat la 112 a fost Petru Sabău, prieten apropiat al familiei Asaftei. La scurt timp, la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie care, apoi, a solicitat intervenţia poliţiştilor de la investigaţii criminale care s-au pus pe treabă. Între timp, familia Sabău s-a îndreptat spre casă, însă când au ajuns în parcarea din faţa blocului membrii acesteia au constatat că geamul bucătăriei era deschis. După ce au intrat în casă şi-au dat seama că şi apartamentul lor fusese vizitat de un hoţ. La fel ca şi în cazul apartamentului anterior, nici de aici nu a fost furată aparatură electrocasnică de valoare ci doar o sumă de bani. „În prima fază nu am observat, dar după ce am cercetat mai atent am putut constata că hoţul a căutat bani în dormitor prin pupitre şi printre haine. Din păcate, a reuşit să fure din portmoneul fiului nostru suma de 500 de lei”, ne-a declarat Petru Sabău.

Hoţii au lucrat cu mănuşi
Din primele cercetări făcute la faţa locului, poliţiştii de la investigaţii criminale nu au găsit amprente ale făptaşilor, semn că aceştia au lucrat cu mănuşi. Din primele cercetări, a reieşit faptul că a fost o acţiune blitz, iar hoţul nu a petrecut în niciunul dintre apartamente mai mult de două-trei minute. Demn de remarcat este şi faptul că în ambele cazuri hoţii au putut intra în apartamente forţând geamurile termopan deoarece acestea erau întredeschise, adică rabatate. Tot din cercetările poliţiştilor reiese faptul că în ambele cazuri au pătruns prin efracţie aceleaşi persoane.

Membrii celor două familii îşi pun un semn de întrebare. Ei cred că hoţul ştia despre faptul că ambele familii se aflau la o petrecere la o a treia persoană, şi astfel a putut acţiona în voie. Poliţiştii iau în calcul orice variantă şi continuă cercetările pentru prinderea făptaşilor. Surse din cadrul Poliţiei sătmărene afirmă că există deja un cerc de suspecţi.

Zece spargeri în ultima perioadă
Surse din cadrul Poliţiei sătmărene afirmă că în ultima perioadă s-au înmulţit substanţial spargerile de locuinţe din cartierul Micro 17. În ultima lună, poliţiştii au fost solicitaţi să intervină la zece astfel de cazuri. Potrivit aceloraşi surse, se pare că poliţiştii au un cerc de suspecţi şi este o chestiune de timp până ce hoţii vor fi prinşi. Poliţiştii le recomandă sătmărenilor ca atunci când părăsesc locuinţa, chiar şi pentru o perioadă mai scurtă de timp, să se asigure că uşile şi ferestrele sunt bine închise şi să nu lase la vedere sume de bani sau aparatură electrocasnică scumpă.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts