More


  Bustul lui Gheorghe Dragoş, dezvelit în curtea Colegiului Economic

  - Advertisement -

  bust

  Bustul întemeietorului învățământului comercial din Satu Mare, Gheorghe Dragoş, a fost dezvelit ieri în curtea Colegiului Economic care-i poartă numele. La eveniment a fost prezentă şi nepoata acestuia, Liliana Dragoş, din Cluj Napoca, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, subprefectul Altfatter Tamas, inspectorul şcolar general, Claudiu Mondici, conducerea, cadrele didactice şi elevii liceului.

  Bustul a fost dezvelit chiar de către nepoata lui Gheorghe Dragoș și de directorul Colegiului Economic, Maria Măgurean, după care a urmat un scurt „Te Deum” în memoria întemeietorului învățământului comercial din Satu Mare, dar și depuneri de jerbe la bustul acestuia.

  Gheorghe Dragoş s-a născut la 30 septembrie 1898 în Satulung – Săcele, judeţul Braşov. A urmat clasele primare la Şcoala Confesională Ortodoxă Română de la Biserica „Sfinţii Arhangheli” din Satulung, apoi patru clase la Gimnaziul Ortodox Român din Braşov. Îşi continuă studiile la Şcoala Comercială Superioară Ortodoxă Română din Braşov, absolvind în 1916, cu diplomă de maturitate. În 1920 urmează Academia de Înalte Studii Comerciale şi Industriale din Bucureşti, Secţia economică, obţinând licenţa în studiile economice în 1923. Înfiinţează Şcoala Superioară de Comerţ din Satu Mare, cu limba de predare română, fiind primul director al acestei şcoli de la 15 noiembrie 1923 până la 1 septembrie 1929.
  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img