Continuă vânătoarea de poştaşi la Satu Marepostasi

O parte dintre poştaşii disponibilizaţi de Compania Naţională Poşta Română au şansa să-şi găsească un loc de muncă bine plătit la Poşta Germană, activitatea de preselecţie, făcută din nou de o firmă specializată pentru recrutarea forţei de muncă din Germania, având loc în această perioadă la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare.

Din nou la pescuit de poştaşi sătmăreni
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, prin compartimentul EURES, va organiza o selecţie a locurilor de muncă pentru creşterea gradului de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în state europene. La solicitarea firmei HKS Unternehmensberatung Service GmbH Hardegsen, în numele Poştei Germane ( Deutsche Post), selecţia va avea loc în data de 14 aprilie, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, în intervalul orar 9:00-17:00.

Se caută 50 de factori poştali care să lucreze în oraşul Stuttgart. Salariul oferit este de 2000 euro brut/lună, iar durata contractului de muncă este de şase luni, cu posibilitate de prelungire pe o perioadă nedeterminată. “La interviu vor participa doar persoanele preselectate de reprezentantul angajatorului, pe baza CV-urilor trimise în Germania în perioada de promovare a ofertei de muncă pe website-ul A.N.O.F.M/EURES”, se arată într-un comunicat de presă de către AJOFM Satu Mare.

Lobby pentru Satu Mare
Preselecţia este făcută la Satu Mare datorită faptului că reprezentantul firmei de recrutare din Germania, Eniko Ilona Hochdorfer, este sătmăreancă. Potrivit directorului firmei germane, Hieko S. Keilholz, prin acţiunea de la Satu Mare vor fi recrutaţi zeci de factori poştali români care să lucreze la Poşta Germană. Atât directorul general al AJOFM Satu Mare, Simona Derşidan, cât şi directorul adjunct, Marcel Maruşca, s-au declarat încântaţi de faptul că recrutarea forţei de muncă pentru Poşta Germană are loc la Satu Mare. În prima fază, cei selectaţi vor semna un contract de muncă pe o perioadă de şase luni, ca perioadă de probă, după care va fi semnat un contract pe o perioadă nedeterminată.
Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts