Copiii au plantat pomi fructiferi pentru persoanele cu dizabilităţiapm

Acțiunea de închidere a campaniei de plantări organizate de către Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare cu ocazia ”Lunii Pădurii” a avut loc ieri, începând cu ora 10.00, la Centrul rezidențial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice suferinde de Alzheimer – Căminul de Argint – din Viile Satu Mare.

La acțiune au participat 15 consilieri din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare și 10 preșcolari de la Grădinița nr. 6 din Satu Mare, instituție de învățământ care a câștigat concursul de pictat ouă organizat de APM Satu Mare la Complexul ecologic ”Casa Verde” cu ocazia Zilei Mondiale a Păsărilor. La acțiune s-au alăturat și 33 de elevi din clasa pregătitoare de la Școala Generală ”Grigore Moisil” din Satu Mare.

Acțiunea a început cu un moment artistic susținut de preșcolarii de la Grădinița nr. 6, moment artistic coordonat de către directorul Nuszer Noemi, după care preșcolarii au oferit câte un ou pictat și câte o felicitare de Paște pentru fiecare persoană vârstnică. După momentul festiv, angajații APM Satu Mare împreună cu preșcolarii și elevii prezenți au plantat 60 de pomi fructiferi donați de către domnul David Daniel din pepiniera proprie din Viile Satu Mare.

Scopul acestei acțiuni a fost de a oferi persoanelor vârstnice de la Casa de bătrâni ”Căminul de Argint” un cadru ambiental plăcut și posibilitatea de a obține fructe proaspete din livada înființată în urma acestei inițiative.

Pentru sustenabilitatea acțiunilor de plantări, conducerile instituțiilor participante reprezentate de către directorul Bekessy Elisabeta din partea APM Satu Mare, directorul Dragoș Mariana din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, directorul Șuteu Mariana din partea ”Căminului de argint” și, nu în ultimul rând, primarul comunei Viile Satu Mare, Szucs Szabolcs, și-au manifestat dorința de a ecologiza curtea Școlii Generale din Viile Satu Mare prin acțiuni similare.
Bogdan Tulbure

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts